fbpx
Felügyelet
× Ez az oldal régebbi infókat tartalmaz. Az általános tudnivalókért menj a FŐOLDALRA, a TÁBOROK vagy a TUDNIVALÓK oldalra.

A felügyeletet turnusonként 70-80 táboroztató látja el.

A tábori mindennapok három síkon szerveződnek párhuzamosan. A témafoglalkozásokon, a programokon versengő csapatokban és a nagytábori közösségben, amely – a választott témától függetlenül – a tábor összes lakóját magába foglalja.

Mindhárom szinten beszélgetések, feladatok, mókázás és próbatételek segítik a közösségek épülését, amelynek tagjai összetartanak, alkalmazkodnak és elismerik egymást. A délutáni szabadon választható, valamint az esti „össznépi” programokat (is) úgy alakítjuk, hogy azokban mindenki – nemtől,  kortól, fejlettségtől és ügyességtől függetlenül – örömét lelje.

Mobilos
Kézre kéz
Fotós
Tésztafejes

Kulcsfontosságú és elengedhetetlen az állandó jelenlét. Ha valaki megbetegszik, gond egy szál se: biztos, gyors, jó kezekben van. Ritkán történnek balesetek, de ha mégis, azonnal érkezik a segítség. Minden turnusunkban két „egészségügyi felügyelő” teljesít folyamatosan szolgálatot. A tábori dokik majdnem mindenre azonnal képesek gyógyírral szolgálni.

Elmélkedünk és rögtönözünk. Alkotunk és játszunk. Amíg csak bírjuk szusszal.
Teszt
Méhészet
Múmiás
Napozós

Ha a táborozó bármilyen speciális gyógyszert szed, azt le kell adnia a táborvezetőnek vagy az orvosoknak. Természetesen rendelkezünk saját gyógyszerkészlettel is.

A gyerekek okozhatnak olyan károkat, amelyeket számon kérhetünk rajtuk. Ha ezek nemtörődömségből vagy szándékosságból keletkeznek, a károkozásnak következményei lehetnek. Mindenekelőtt azért, mert az intézmény üzemeltetői ezt rajtunk is számon kérik. Az ilyen jellegű károkért minden egyén is felel.

Ragacsboka
Sportcsukás
Vacsi
Megafonos

Felelősséget csak a nekünk leadott tárgyakért vállalunk. Mindenki a saját holmijára vigyáz. A lakószobákat nem zárjuk kulccsal, viszont mindenkinek vannak saját szekrényei, amelyekhez a recepción kérhet és kap kulcsot. Az épületet csak az alapítványhoz tartozó személyek használják.

Az alapszabályok változatlanok a kezdetek óta: a témafoglalkozásokon részt kell venni, és semminemű káros szenvedélynek nincs helye. Ez egy gyerektábor. Gyereknek, felnőttnek ezt egyaránt szem előtt kell tartania. Aki ezt nem teszi, azonnal hazaküldjük – mindenki érdekében. Ilyen esetben nem térítünk vissza semmilyen támogatói díjat. Az alapvető fegyelem ugyanis nem kényszer, hanem – a közösségre való tekintettel – alapkövetelmény. A fentiekkel kapcsolatos jogorvoslatnak nincs helye.

Drukkerek
Színészhangár
Tanusítvány
Titkos
Sportos
Kézfogós
Póklabda
Noszogatós