fbpx

MÁR REGISZTRÁLHATSZ A 2023-AS PT-TÁBORBA. Ha a szüleiddel eldöntöttétek, hogy jelentkezel TÁBOROZÓNAK a PEOPLE TEAM-táborba, jelentkezési lapot kell kitölteniük. NEKIK, NEM NEKED, te kiskorú vagy! A kitöltés előtt kötelező végigolvasni és egyetértés esetén elfogadni az ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ, ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT A PT-WEBOLDALAK LÁTOGATÓINAK ÉS FELHASZNÁLÓINAK oldalt, illetve dokumentumot, valamint az INFORMÁCIÓK, SZABÁLYZAT, HÁZIREND füllel megnyitható tudnivalókat.

PEOPLE TEAM | TÁBOROZÁSI INFORMÁCIÓK, FELTÉTELEK, SZABÁLYZAT ÉS HÁZIREND (TIFSZH) | NJE Homokbányai Kollégium | Kecskemét

A táborozás zavartalansága és biztonsága érdekében a tábor lakói (bentlakók) és vendégeik (látogatók) beköltözésükkel, illetve jelenlétükkel (bejárók) tanulmányozzák és elfogadják a PEOPLE TEAM Alapítvány és a NEUMANN JÁNOS EGYETEM Homokbányai Kollégiumának közösen összeállított ismertetőjét és szabályait.

JELENTKEZÉSI LAP

Amennyiben online jelentkezési lapot
(I) töltötök ki a szüleiddel (táborozó, kismókus, kistanár = 18 év alatti táborlakó)
(II) cselekvőképes nagykorúként (táboroztató, mókus, tanár, táborvezető) jelentkezési lapot töltesz ki önállóan, a jelentkezés aláírt jelentkezésnek számít, amelynek elengedhetetlen részét képezi ez a TIFSZH.

A jelentkezés a táborozás megkezdése előtt visszavonható.

JELENTKEZÉS UTÁN

(I) A GONDVISELŐD és TE (a továbbiakban = táborlakó) egyetértetek, illetve
(II) TE önállóan (a továbbiakban = táborlakó) egyetértesz az alábbiakkal.

A következők minden táborlakóra, így rád is vonatkoznak:

A TÁBORLAKÓ által közölt jelentkezésilap-adatok megfelelnek a valóságnak.

A kitöltésnél nem maradt ki vagy került elhallgatásra olyan információ, amely a táborlakót vagy a táborszervezőket bármilyen értelemben hátrányos vagy megoldhatatlan helyzet elé állítja.

A táborlakó ellenőrizte a jelentkezésilap-adatokat.

A táborlakó rendelkezik érvényes betegbiztosítással.

A táborlakó a biztosítási kártyájának vagy a tajkártyájának másolatát a táborban magánál tartja, illetve feltöltötte a jelentkezési lapjára.

A tajkártya számát feltüntette a jelentkezési lapon.

A táborlakó tudomásul veszi, hogy a PEOPLE TEAM-személyzet semmilyen balesetért nem felelős, amennyiben az a táborlakó hibájából (a közreadott, illetve köztudott szabályok figyelmen kívül hagyásával stb.), a megszokott és elfogadott gyakorlat szerint nyújtott szakszerű felügyelet és körülmények mellett történik.

A táborlakó kötelessége azonnal jelezni bármely veszélyesnek tűnő vagy veszélyes helyzetet vagy veszélyeztetett állapotot (balesetet, tűzesetet stb., annak gyanúját vagy a megelőzés érdekében a megvalósulás lehetőségét) a legközelebbi nagykorú táboroztatónak.

A táborlakó vállalja, hogy részt vesz a témafoglalkozásokon és ezeken fegyelmezett magatartással elősegíteni az oktatás sikerét.

A PT-nyilatkozatot (a kitöltött jelentkezési lapról megnyitható a zöld tábor TÁBOR-ID gombbal) kérjük értelmezni, kinyomtatni, kitölteni és a gondviselő által aláírva e-mailen visszajuttatni vagy a jelentkezési lapra feltölteni, illetve érkezéskor leadni. Érvényes nyilatkozat nélkül nincs táborozás.

A táborlakó az egyértelműen általa okozott károkért felelősséget vállal.

A táborlakó a jelentkezési lap kitöltésével hozzájárult ahhoz, hogy a PEOPLE TEAM a lapon szereplő információkat és adatokat – kizárólag a táborszervezéshez és a táborozáshoz – kommunikációra, kapcsolattartásra, tájékoztatásra és azonosításra használják.

A táborlakó hozzájárul, hogy PEOPLE TEAM (a szerzői jogról szóló törvény alapján) a táborban készült bármely felvételt vagy szellemi terméket (fénykép, videó, hang, szöveg stb.) a saját tulajdonának tekintsen és szabadon felhasználjon.

A jelentkezési lap kitöltése egyben hozzájáruló nyilatkozat képmás és hangfelvétel készítéséhez és felhasználásához a 2013. évi V. törvény (ÚJ PTK – Polgári Törvénykönyv) 2:48. §. alapján.

A táborlakó a fenti jogszabályi megjelölés alapján önkéntesen, befolyásmentesen és határozottan hozzájárul ahhoz, hogy róla (a gondviselője által képviselt gyermekről) képmás (fotó vagy videó) és/vagy hangfelvétel készüljön.

A felvétel készítésének helye: PT-tábor, NJE Homokbányai Kollégium, H–6000 Kecskemét, Homokszem u. 3–5.

A felvétel készítésének ideje: 2023. július–augusztus.

A hozzájárulás alapján a PEOPLE TEAM Alapítvány és megbízottjai felhatalmazást kapnak arra, hogy a fenti időpontban és helyen rögzített felvételeket felhasználják és nyilvánosságra hozzák földrajzi és időbeli korlátozás nélkül.

A táborlakónak tudomása van arról, illetve elfogadja, hogy – a nyilvánosságra hozatal és az internetes technológia miatt – a hozzájárulása természetéből fakadóan nem visszavonható, és hogy a korlátozás csak az esetleges tiltó nyilatkozata megtételét követő időszakra köti a jogosultat.

JELLAPADATOK

A jelentkezési lapon a személyi adatokon csak mi tudunk módosítani. Ha bármivel kiegészítenéd őket, kérjük, küldd e-mailben vagy diktáld be telefonon, mi megtesszük helyetted!

A jelentkezési lapon a választott turnusok önállóan is módosíthatók, törölhetők.

A jelentkezési lapon a FIZETÉSI TÉTEL HOZZÁADÁSA rovatban támogatói befizetés bármikor eszközölhető a SimplePay rendszerét használva.

A választott turnus(ok) végéig e-mailen és a jelentkezési lap felületén kommunikálunk veled; az utóbbin, hogy lekövethető legyen a táborozásoddal kapcsolatos összes akció a MEGJEGYZÉSEK rubrikában.

TÁBOR, PROGRAMOK MINDENNAP

A választott témád szerinti elfoglaltságok 9:00-kor kezdődnek és 13:30-kor érnek véget. Komplex szakprogramokon fejlesztheted a képességeidet 5–15 fős tematikus foglalkozáson (2 x 60’ és 1 x 90’). Ha több turnusra érkezel, látni fogod, hogy szombaton és vasárnap eltérünk a megszokott menetrendtől.

Délutánonként számtalan választható programot, esténként pedig általában egy-egy nagy, egyszerre mindenkinek szóló csapatversenyt, show-t vagy játékot, vidámparkszerű eseményt szervezünk.

Takarodó 22:00-kor. Néha kis késéssel, a 13+ táborozóknak ráadásprogramokkal.

NAPIREND HÉTFŐTŐL PÉNTEKIG

07:30–08:45 Ébresztő és reggeli
08:45–09:00 Korai hangoló
09:00–10:00 Témafoglalkozás
10:00–10:30 Szünet
10:30–11:30 Témafoglalkozás
11:30–12:00 Szünet
12:00–13:30 Témafoglalkozás
13:30–14:30 Ebéd
14:30–17:30 Választható programok
18:00–19:30 Vacsora
20:00–22:00 Esti program
22:00–22.30 Takarodó
22:00–23:00 Éjszakai plusz | 13+ | 14+

ÉRKEZÉS, REGISZTRÁCIÓ

Parkolás, majd irány a Hangár, ahol ellenőrizzük a jellapod adatait, válaszolunk a kérdéseidre; csuklópántot és nyakszalagot adunk, lamináljuk a TÁBOR-ID-dat, szobaszámot kapsz, valamint aktiválhatod a büfészámládat. Ágyneműosztás, terep- és szobaszemle, kipakolás és angolteszt (ha angolos vagy), aztán nemsokára tábornyitó.

OTTALVÓS, BEJÁRÓS

A hétnapos táborozás vasárnap kezdődik, és szombat az utolsó nap. A programok az ébresztőtől a takarodóig tartanak. A bejáró gyerekek csak annyiban különböznek a bentlakóktól, hogy nem alszanak a táborban, nincs szobájuk és ágyuk. MINDEN étkezés jár nekik, és az összes programon is részt vesznek.

ELSŐ ÉS UTOLSÓ NAP

Minden turnus első napján reggel 9:00-tól érkezhetsz. Szendvicsekkel várunk 11:00-tól. A tábornyitót 15:00-kor tartjuk. A nyelvi tábort választók az érkezést követően szintfelmérésen vesznek részt, hogy kiderüljön, melyik csoportba kerülnek. Az első közös étkezés a vacsora.

Érkezz úgy, ahogy a legkényelmesebb, de hagyj magadnak elegendő időt a bejelentkezésre, a szobaválasztásra, a beköltözésre, a büfészámlád aktiválására, a körbenézésre, és ha nyelvet választottál, akkor a nyelvi felmérésre is. Ezeket a tábornyitó előtt praktikus elvégezni, ám akkor sincs baj, ha egy másik nyaralásból esel be késve: telefonáljunk, egyeztessünk, várunk, gyere, megoldjuk!

A bejáróknak is szükséges regisztrálni, számlát nyitni; legalább 14:00-ra érkezzenek meg ők is.

Tudd, hogy az érkezés napján a tábornyitóig is szervezünk elfoglaltságokat, programokat. Ha kicentiznéd, mert azt hiszed, unatkozol majd, ne tedd! Gyere inkább már délelőtt!

Az utolsó nap programjai is fontosak: szombat délelőtt adjuk át a csapatversenyek turnuskupáját, az okleveleket, az ajándékokat és jutalmakat egy kétórás TÁBORI SHOW keretében.

Az egyénileg utazó diákok szüleikkel 13:00 után hagyhatják el a tábort, miután kiköltöztek a szobájukból, lehúzták és leadták az ágyneműt, visszaíratták a nevükről a szobakulcsot… A hazautazás napján mindenki kap reggelit és hideg ebédet. Aki több turnusra érkezik, nem utazik haza. Mi is maradunk, nem megyünk sehova.

KAJA

Reggeli, ebéd, vacsora. Három hivatalos tábori étkezést említünk, ám állandóan lehet kérni, fogyasztani: jóval több reggelit szállítunk, mint amennyire szükségünk van ébredés után, így annak, aki közben megéhezik, akár többször is jut tízórai ebédig; délután néha egyszerűen nekiállunk szendvicset vagy tortillát gyártani, illetve a büfések tényleg minden kívánságot teljesítenek térítésmentesen is, csak szólnod kell…

Gyümölcs és zöldség (alma, narancs, banán, barack, sárgarépa, uborka és sok más) mindennap folyamatosan és korlátlan mennyiségben áll rendelkezésre. Lesz salátabár, ám soha nincs leves. Soha, mégis mindig: aki levest enne, az éjjel-nappal kérhet a büfében – számtalan íz választható. A levesek ára jelképes: 50 forintpontba kerülnek. A Khell Food szendvicsei a bolti ár felébe.

KÖNYÖRGÉS

Kérjük a nagymamákat, hogy ne csomagoljanak házi kosztot, mert áll ugyan hűtőszekrény a szobában, ám a gyerekek nem kezelik a saját készleteiket. A csipszet és egyéb őrültségeket sem – azokkal jobb híján teleszórják egymás ágyát…

Aki éhes, mondja! Egyen többet, óhajtson mást, akarjon – megteheti. Választékot és repetát és bármit lehet kérni. Ha valaki elégedetlen, mondja meg! Úgy nehéz, ha nem tudjuk, mi kell. Hajrá!

Használjuk a lakóegységekben található hűtőket elsősorban a tábori kulacsos vagy az otthonról hozott italaink hűtésére!

SZÓLÁS

Nem csak az élelmezésre igaz a következő: ha gondod van, mondd, mert ha nem szólsz, talán nem vesszük észre!

A táborlakónak tudnia kell magyarul vagy angolul vagy franciául vagy németül a zökkenőmentes mindennapi kommunikáció érdekében.

A tábor nyelve a magyar, ám a táboroztatók mindegyike beszél legalább angolul.

SZEMÉT

A szobádban szigorúan tilos élelmiszert vagy – a kulacsod tartalmán, illetve az otthonról hozotton kívül – italt fogyasztani, ezért minden fogyasztást megpróbálunk a legfőbb tábori közösségi tér, a Hangár környékére korlátozni. Ezzel megakadályozzuk rengeteg hulladék felhalmozódását is.

Szelektív hulladékkezelést végzünk minden táborlakó közreműködésével. Nem használunk tömegével eldobható eszközöket, zömével visszaváltható üveges italokat iszunk, szétválogatjuk és összegyűjtjük, amit lehet.

Segíts te is! Eszedbe ne jusson például kihajítani a visszaváltható üvegeket! Hozzátesszük, de nyilván magadtól is tudod: ez nem a betétdíjról, hanem a józan észről szól.

TÁBOR-ID

A tábor fő logisztikai központja a büfé, a ZABI DA KANKA a Hangárban. A büfét a PT üzemelteti. Itt fogyaszthatod le vagy válthatod be a forintpontjaidat, innen kerülnek ki az üdítők az étkezésekhez, ide érkeznek először a csapatversenyeken megnyert ajándékok. Itt mindig történik valami.

A büfé vonalkódos rendszerben működik: saját kártyája van (névvel, kóddal, fotóval) minden táborlakónak, amellyel fogyaszthat, és amellyel bármikor feltöltheted a számládat. A kártyán lévő érték akármikor átvehető, lekérhető, a kártyaforgalom lekérdezhető.

A kártyára forintpontokat tölteni a büfépulthoz lépve vagy a SimplePay rendszerén keresztül lehet; a kártyáról pénzt levenni személyesen, a büfében lehet. A büfészámlák nincsenek virtuális kapcsolatban banki rendszerrel. A jelentkezési lap linkjén keresztül követhető otthonról is az összes kártyaesemény.

A kártya egyik legfontosabb funkciója az értékmegőrzés. Senki ne tartson magánál készpénzt! A PEOPLE TEAM csakis a kártyán elhelyezett összegekért vállal felelősséget. Ha a kártya elveszik, szólj a büfében (vagy egy táborvezetőnek), és kapsz másikat, a régit pedig letiltjuk.

BUSSZAL

Aki nem egyénileg utazik, választhatja a PT-buszokat, amelyeket minden turnus első napján indítunk a táborba, Kecskemétre, illetve az utolsó napon Budapestre. Az első napokon a buszoknál 11:30-kor találkozunk, indulás 12:00-kor. Az oda-vissza buszút díja 5000-5000 Ft. Az utolsó napokon a buszok várhatóan 14:00–14:30 körül érkeznek a táborból Budapestre, oda, ahonnan indultak: 1097 Budapest, Fék u. 1–4.

Mindenkit megvárunk, és minden gyereknek lesz ülőhelye a járműveken.

Az érkezőket két csoportra osztjuk: 1) akik csak bejelentkeznek (minden mást korábban rendeztek); 2) akik még szeretnének valamilyen hivatalos papírt (pl. támogatói igazolás, jellapadatok) pótolni, kiegészíteni.

Ha végeztünk, lehet felszállni: addig érdemes a csomagokat berakni bármelyik busz csomagtartójába (mindkettő ugyanoda érkezik). Azután utolsó létszámellenőrzés, majd INDULÁS!

A visszaúton mindig utazik a táborozókkal egy-egy táboroztató is. A buszos visszaérkezésnél is csak kijelentkezéssel szabad távozni. Itt is érvényes: mindenkit megvárunk.

A busznál NEM LEHET buszpénzt vagy támogatást vagy részvételi díjat fizetni. Az utolsó pillanatban jelentkezőket arra kérjük, hogy a jelentkezéssel egy időben rendezzék a pénzügyeket!

EGYÉNILEG

Az egyénileg érkezők szülei számára: PEOPLE TEAM-tábor, Neumann János Egyetem Homokbányai Kollégiuma, H–6000 Kecskemét, Homokszem utca 3–5. a pontos cím.

Így juthatsz a táborba: Budapest felől a 85-ös kilométernél kell letérni az autópályáról.

Közvetlenül a bevásárlóközpont (Auchan, Média Markt) után, a körforgalomban kell a jobbra (Ballószög) vezető utat választani.

A második körforgalomnál a Homokbánya városrész irányába (balra Burger King, jobbra Decathlon) haladva kell jobbra fordulni; onnan már meglátjátok a Homokbányai Kollégium és Tudósház tábláját.

A belváros irányából érkezve – a Dunaföldvári úton haladva – a Ballószög-irányt és a második körforgalomban a Homokbánya városrészt keressétek.

ÉRZÉKENYSÉG

Akinek különleges egészségügyi vagy étkezéssel kapcsolatos kívánsága van, jelezze az érkezésnél is! Tábori orvosaink mindent szeretnek tudni, hogy ne érje őket meglepetés. Ezeket az információkat közölheted e-mailben is utólag, ha elfelejtetted volna ráírni a jelentkezési lapodra.

HOSSZABBÍTÁS

Ha csak egy turnust választottál, de lendületbe jöttél, és maradnál a következőre, mert tetszik a tábor, csak szólj közben, megteheted! Ha van hely, biztosítjuk a következő hetet is.

HÍVÁS A TÁBORBAN

A táborozás ideje alatt az alábbi mobilszámon várjuk a hívásokat: +36 20 933 5495 (Palotás Attila Ater). Mindegy, mikor keresnek téged, megpróbálunk előkeríteni – ha nem sikerül azonnal, visszahívjuk a szülőket, amint megtaláltunk, és a kezedbe nyomjuk a telefont.

Wifit a Hangárban biztosítunk.

LÁTOGATÁS

A tábor szabályzata nem tiltja, hogy a szülők látogassák a gyerekeket. A látogatás időpontját és időtartamát kérjük előre jelezni a táborvezetőknek.

KÖLTSÉGEK, RÉSZVÉTELI DÍJ, FIZETÉS

A táborozás alapdíja 106 000 Ft a bentlakásos, 53 000 Ft a bejárós táborozóknak. A fizetési módok, a részletek és a kedvezmények itt találhatók: https://peopleteam.hu/koltsegek_kedvezmenyek/

Amíg van hely, jelentkezhetsz. Ugyan nem szabunk határidőt sem a fizetésre, sem a jelentkezésre, ám a cél, hogy a regisztráció és a befizetés egymás után történjen, hogy a kötelezettségeinket – pl. a campus felé – teljesíthessük. A vállalásainkkal nem kívánunk elmaradni.

Az a szokás alakult ki, hogy a jelentkezési lap nyugtázása után (e-mailes visszajelzés tőlünk) utalnak a támogatók, előlegfizetéssel, bármelyik zsebből fizetnek a SZÉP-kártyások. Az opcionális buszút díja, illetve a büfépénz szintén támogatásként utalható. Az összegek EGYBEN is folyósíthatók, bármilyen variációban. Az esetleges többletutalásokat rávezetjük a büfészámlára.

Töröltük a készpénzfizetési opciót. A lehető legkevesebb készpénzt kívánunk kezelni.

UTALÁS, TÁMOGATÁS

Alapítvány vagyunk. A táborozás költségeit elsősorban támogatásokból fedezzük. 1 táborozás = 1 támogatás. A támogató az utalási megbízást indító természetes vagy jogi személy. Minden támogatást TÁBOROZÓI NÉV NÉLKÜL várunk. Az utaló NE ADJA MEG a diák nevét, csak ennyit írjon közleményként: TÁMOGATÁS. A jelentkezési lapon már szerepel a támogató; beazonosítható, melyik gyerekről van szó. Kérdés esetén e-mailben segítünk.

Kedvezményezett: PEOPLE TEAM Alapítvány
Számlaszám: OTP 11786001-20071082-00000000 | SWIFT | OTPVHUHB IBAN: HU69 1178 6001 2007 1082 0000 0000
Közlemény: TÁMOGATÁS

A befizetések nyomán nem számlát, hanem TÁMOGATÓI IGAZOLÁST állítunk ki, amely letölthető a jelentkezési lap PÉNZÜGYEK rovatának zöld részében, az apró kék ikonra kattintva.

SIMPLEPAY, TÁMOGATÁS A JELENTKEZÉSI LAP FELÜLETÉRŐL

(I) A jelentkezési lap kitöltésénél, (II) a kitöltés után kapott linkre belépve található instrukciókat követve, a listázott összegekből választva. Többletfizetés esetén a pluszt a büfészámlán írjuk jóvá.

SZÉP-FIZETÉS, ELŐLEGFIZETÉS

A SZÉP-fizetésnek NINCS köze a támogatáshoz, több kártyáról és bármely zsebből teljesíthető az alábbi elfogadóhely-azonosítókkal: PEOPLE TEAM ALAPÍTVÁNY vagy PEOPLE TEAM-TÁBOR, adószám: 18068557-1-41

(I) OTP >>> 978348328818 (II) K&H >>> 84010694 (III) MKB >>> 33795 | Itt az előrefizetési azonosító megküldéséhez szükségünk van e-mailben (a) a kártyán szereplő névre és (b) a kártyabirtokos azonosítószámára.

CÉGES LEBONYOLÍTÁS

Ha vállalati szervezésben érkezett a jelentkezésed, a céggel egyeztetett részletek és a munkahelyen kapott információk szerint kell eljárni.

Különleges kérés vagy kérdés esetén egyeztessünk, és találunk megoldást.

TÁBOROZÁS LEMONDÁSA, MEGSZAKÍTÁSA

(A) Amennyiben bármilyen okból nem tudsz jönni a táborba, elég, ha erről e-mailt kapunk. Az aktuális évre vonatkozó jelentkezési adatokat töröljük.

(B) Amennyiben bármilyen okból nem tudsz jönni a táborba, és az alapítvány TÁMOGATÁST kapott a jelentkezéseddel összefüggésben, téves utalásnak minősítjük az utalást, és visszautaljuk a befizetett összeget, miután erről e-mailes tájékoztatást kaptunk. Az aktuális évre vonatkozó jelentkezési adatokat töröljük.

(C) Amennyiben bármilyen okból nem tudsz jönni a táborba, és egy SZÉP-kártya tulajdonosa fizetett a táborozásért, az alapítvány visszautalja a kapott összeget, miután a lemondásról e-mailes tájékoztatást kapott. A kártyakibocsájtó jutalékát nem tudjuk visszatéríteni. Az aktuális évre vonatkozó jelentkezési adatokat töröljük.

(D) Amennyiben megkezdted a táborozást, és azt legfeljebb az 5. napig (legfeljebb csütörtök este) megszakítod, arányos, a táborban töltött napok szerinti vigasztérítést folyósítunk.

(E) Amennyiben megkezdted a táborozást, és azt azért kell megszakítania, mert megszegted a TÁBOROZÁSI INFORMÁCIÓK, FELTÉTELEK, SZABÁLYZAT ÉS HÁZIREND (TIFSZH) bármely pontját, vagy mert jelentős anyagi vagy erkölcsi kárt okoztál valamely táborlakónak, a szállásszolgáltatónak vagy a szervezésnek, az alapítvány a jelentkezéssel összefüggésben kapott összegből semmit nem térít vissza. A táborszervezés a szabályszegés, illetőleg a károkozás mértékétől függően kártérítési igénnyel, illetve jogorvoslattal fog élni.

FIZETVE

Csak jóváírt támogatással vagy SZÉP-fizetéssel kezdheted meg a táborozást. Kivétel, ha valamely partnerünkkel közös (céges vagy egyesületi) szervezésben, többedmagaddal érkezel.

A regisztrációnál NEM LEHET FIZETNI részvételi díjat vagy támogatást. Határozottan kérjük, hogy a költségeit mindenki előre rendezze.

HOZZ MAGADDAL

– íróeszközt, füzetet, kisebb szótárt (ha nyelvet tanulsz)
– esetleg egy pendrive-ot és füzetet, íróeszközt (ha informatikára vagy fotózásra jelentkezel)
– egy kedvenc játékot abból az időből, amikor még kicsi voltál; fejben vagy írásban egy történetet, ami veled esett meg (ha színésznek jössz)
– egy vagy több, egyenként egyoldalas forgatókönyv- vagy műsorötletet; egy fehér és egy fekete öltözetet (ha a médiát választottad)
– egypár mesét és néhány kedvenc sztoridat vagy íródat (ha irodalmár leszel)
– fényképezőgépet (digitális vagy hagyományos, ahogy tetszik), digitális géphez letöltőkábelt, akkumulátort és töltőt, a kedvenc fotóskönyvedet vagy képedet (ha a fotózást választod)
– sportos ruhadarabokat és lábbelit; teremcipőt fallabdához (sportoláshoz és tánchoz)
– a nagyi vagy a nagyapó, esetleg a szüleid régi ruhái közül néhányat, amelyeket már nem használna soha senki (a jelmeztár számára).

ELENGEDHETETLEN

– a TÁBOR-ID felületéről kinyomtatottak
– a tajkártyád fénymásolata
– az EGÉSZSÉGÜGYI ÉS SPORTNYILATKOZAT kitöltve vagy kipipálva, aláírva
– biztosítás, ha van ilyened; a PT nem köt külön biztosítást
– megfelelő számú alsónemű, zokni
– kényelmes ruhák – mintha nyaralni mennél; mosni csak vészhelyzetben segítünk
– rövidnadrágok vagy -szoknyák
– legalább egy hosszú nadrág és meleg pulóver (az esti programokra is gondolva)
– sportprogramokhoz sportcipő (egy aszfaltos és egy műfüves sport-, illetve a két homokos röplabdapályánk, valamint két műfüves teniszpályánk van), egy olyan is, amelyiknek nem fog a talpa (pl. fallabdához)
– kulacs, amelyet csak te használsz (csökkentsük a PET-cunamit; kulacs a büfében is kapható)
– valamilyen jelzés vagy fityegő vagy szalag, amiről felismered a kulacsodat
– törülközők: egy a tisztálkodáshoz, egy a csúszdaparkba
– fürdőruha és plusztörülköző a strandra
– sapka és naptej a kánikula miatt
– ventilátor, ha szívesen beállítanád a szobádban
– saját maszk, ha szükségesnek gondolod
– saját kézfertőtlenítő és tisztálkodószerek

Ágyneműt mindenki kap. Használd is!

TÁBORBAN LAKNI, JELEN LENNI

A tábor területén csak a regisztrált táborozók és az alapítvány munkatársai, illetve meghívott vendégei tartózkodhatnak. A szobabeosztást (a táborozók kérései alapján) a PEOPLE TEAM határozza meg, és erről a kollégium vezetőségének listát készít a szállásszolgáltatásra vonatkozó előírások szerint.

A campus helyiségeit és infrastruktúráját csak a táborlakók használják.

LÁTOGATÁS

A tábor szabályzata nem tiltja, hogy a szülők látogassák a gyerekeket. A látogatás időpontját és időtartamát kérjük előre jelezni a táborvezetőknek.

ÉRTÉK, FELELŐSSÉG

Ha nekünk adod, nálunk van… Akkor viszont minek hoztad, nem igaz?

Ha van mobilod, hangszered, alvós macid vagy bárányod vagy PT-nyunyókád, hozhatod. És persze a kedvenc pingpong- vagy teniszütődet se hagyd otthon, ha azzal vagy nyerő! Nem biztatunk, hogy így vagy úgy csináld, és nem tiltunk semmit, ám minden a SAJÁT felelősségedre lesz nálad.

A PEOPLE TEAM felelősséget bármilyen érték(tárgy)ért (okostelefon, pénz, ékszer, színes tévé, számítógép, kakukkos óra, atomreaktor vagy sötétanyag-aprító protonszecska) csak akkor vállal, ha azt a táborvezetőség őrzi.

Ugye érted a lényeget? A kakukk veszélyes állat, bárkit megmarhat, az atomreaktor vagy a protonszecska meg nem fér el az ágyneműtartóban…

A témafoglalkozásokhoz használt saját eszközök kezeléséről és őrzéséről a témavezetőkkel fogtok egyeztetni, illetve a csoporttagokkal együtt kigondolt megegyezéseket és iránymutatásokat követitek majd.

Lehetetlen kezelni a zárakat és a kulcsokat ekkora pörgésben és tömegben, miközben 24/7 minden táborlakó összevissza rohangál, és minden második viccesnek tartaná kizárni a másikat a közös szobából. Szobakulcsot nem osztunk, viszont a saját szekrényéhez minden táborlakó kap kulcsot a recepción. Ha a szekrénykulcs elveszik, neked kell fizetned a pótlását.

BIZTONSÁG, VAGYONVÉDELEM

A kollégium gépi, elektromos és egyéb berendezéseit, bútorzatát és valamennyi felszerelését, a lakók saját tulajdonú eszközeiket személyes és anyagi felelősségük mellett használják, amely baleset vagy károkozás esetére is érvényes. E felelősség különösen érvényes a vagyonvédelemre, tűzrendészeti és munkavédelmi előírások betartására és betartatására.

A táborlakó köteles a tűzesetek megelőzése érdekében biztonságos tevékenység végzésére alkalmas állapotban és ruházatban megjelenni.

A táborlakó köteles a tűzvédelmi előírásokat betartani, a tűzeseteket megelőzni, a tűz továbbterjedését megakadályozni, kezdeti tüzek oltását megkezdeni és a dohányzási tilalmat megtartani.

A táborlakó köteles a szükséges tűzvédelmi oktatáson részt venni.

A táborlakó köteles a lakhelyén és a mindenkori táborozói-táboroztatói tevékenység végzése közben bárhol rendet, tisztaságot tartani, valamint minden olyan körülményt megszüntetni, amely tüzet okozhat.

A táborlakó köteles a mindenkori táborozói-táboroztatói tevékenységének végzése során keletkezett éghető anyagot, hulladékot folyamatosan, de legalább a tevékenység legvégén eltávolítani.

A táborlakó köteles a tűzmegelőzés érdekében a létesítmény használati szabályait megtartani.

A felmerülő vészhelyzeteket, üzemzavart, meghibásodást, hiányosságokat a megfelelő személynél (táborvezetők, ügyeletesek vagy recepció) azonnal jelenteni kell.

A kollégium leltárába tartozó eszközöket, felszerelési tárgyakat az épületből, az egy adott helyiség szobaleltárába tartozókat a helyiségből is tilos kivinni.

A felügyeletet turnusonként 70–80 táboroztató látja el (vagyis 6–7 táborozóra jut egy táboroztató). A gyerekek okozhatnak azonban olyan károkat, amelyek nem írhatók a kísérők számlájára. Az ilyen jellegű károkért a károkozó felel. A károk helyben térítendők készpénzben vagy azonnali utalással, a kollégium vagy az alapítvány által kiállított számla ellenében.

SZOBA-, HELYISÉG- ÉS KÖRLETREND

A PEOPLE TEAM és a kollégium munkatársai hivatalos ügyben (takarítás, karbantartás, napi ellenőrzés) a lakók távollétében is bemehetnek a szobákba. A szekrények és fiókok, a személyes tárgyak ellenőrzése azonban csak indokolt esetben lehetséges.

A lakószoba és a szobához tartozó helyiségek rendjéért, tisztaságáért, az ott telepített eszközök, bútorzat és berendezések rendeltetésszerű használatáért a lakók egyénileg és egyetemlegesen felelnek.

A rendeltetésszerű használathoz tartozik, hogy a lakószobákban élelmiszert és edényeket tárolni, valamint étkezni szigorúan tilos.

A lakószoba bútorzatát megváltoztatni, átrendezni, az ágyakat egymás mellé tolni vagy a szekrényeket áthelyezni szigorúan tilos.

A falakra, bútorokra, berendezési tárgyakra, ajtókra, ablakokra, beleértve ezek külső oldalait is, dekorációt szögelni, ragasztani tilos.

A kinyomtatott és magaddal hozott TÁBOR-ID névkártyája kivétel, ám ezt kizárólag a táborban kapott gyurmaragasztóval rögzítheted a lakószobád ajtaján.

A lakószobák és a hozzájuk tartozó fürdők és a WC-k takarítását a kollégium dolgozói rendszeresen végzik. A padlózat naponkénti söprése, a felmosás, a lakóegységekben közösen használt helyiségek, a hűtőgép tisztán tartása, szeméttárló edények szükség szerinti ürítése azonban a lakók feladata.

A kollégium különböző, közös használatú helyiségeit a tábor lakói felügyelettel használhatják, használatuk rendjére a fent említett szabályok vonatkoznak.

A szobákban, a kollégium bármely helyiségében és a kollégiumi ingatlan egész területén tilos hobbiállatot tartani, egészségre ártalmas anyagokat tárolni, balesetveszélyes tevékenységet folytatni.

Minden táborlakó kötelessége ügyelni a közös helyiségek és a táborhelyszín teljes területének tisztaságára és higiéniájára, illetve a táborlakók és a vagyonbiztonság érdekében hozott szabályok betartására és betartatására.

Minden táborlakó köteles megőrizni és az előírásoknak megfelelően kezelni a táborhelyszín létesítményeit, felszereléseit, a témafoglalkozások, illetve a szabadidős tevékenység során alkalmazott eszközöket, használati és értéktárgyakat.

EGÉSZSÉGRE, TESTI ÉPSÉGRE VESZÉLYES ANYAG, ESZKÖZ

Tilos cigarettát, bármely dohányterméket, alkoholt vagy egyéb – kiskorúak vagy mindenki számára – tiltott eszközt vagy szert a táborba hozni, tartani vagy felhasználni (ide értve minden, a dohányzást helyettesítő vagy a dohányzás élményéhez hasonló érzést előidéző eszközt is) abban az esetben is, ha az adott eszközt a jogszabályok nem nevesítik vagy tiltják.

Ide tartoznak az elektromos cigaretták és más – új generációs – termékek, illetve a legálisan kapható, de nem rendeltetésszerű használatukkal bódultságot vagy felfokozott állapotot generáló szerek vagy eszközök is.

A tilalmazott tárgyat vagy anyagot a táborlakótól elvesszük és – amennyiben ezt a jogszabály engedi – a gondviselőjének a turnus befejeztével kérésre átadjuk, egyebekben megsemmisítjük.

A táborlakó nem tarthat magánál olyan – akár vényre, akár vény nélkül kapható – gyógyszert, amelyről a táborlakó gondviselője legkésőbb az érkezéskor nem tájékoztatta a táborvezetést.

A táborlakónak tilos az engedéllyel magánál tartott gyógyszert mással megosztani.

A táborvezetésnek lehetősége van megtiltani, hogy a táborlakó egyes gyógyszereket magánál tartson; ilyenkor ezeket az orvosi szobában tároljuk, alkalmazásuk kizárólag orvosi felügyelettel történhet.

Tilos a táborba hozni bármilyen, az életre, az egészségre, a testi épségre veszélyes – valamint tűzgyújtásra alkalmas – tárgyat, eszközt vagy anyagot.

BIZTONSÁG, MAGATARTÁS, VISELET

A tábor területét vagy takarodó után a lakóépületet tilos elhagyni a táborvezető jóváhagyása nélkül.

Tilos a táborvezető vagy a csoportvezető utasításait szándékosan megszegni.

Tilos bármely táborlakó testi vagy lelki épségét veszélyeztetni.

A másik ember méltóságának, testi épségének megsértése súlyos vétség, és kivétel nélkül következményekkel jár.

Tilos a táborlakókat a tanulásban, a szórakozásban vagy a pihenésben szándékosan hátráltatni.

Tilos másokra nézve sértő kifejezést, ábrát tartalmazó vagy a jellegéből adódóan gyerektáborba nem való, illetve kihívó ruházatot viselni.

A sportfoglalkozásokon tilos ékszert viselni.

RECEPCIÓ

A campuson a nap 24 órájában portaszolgálat működik, amely a lakók napi életvitelével kapcsolatos szolgáltatásokat is végez.

A kollégiumi recepciós hivatalos személy, aki felelős a rendért, a biztonságáért, jogosult a kollégiumba érkező és onnan távozó személyek ellenőrzésére.

A táborlakók részére érkező postai küldeményeket a recepciókon vagy a büfében lehet átvenni.

VÉGÜL

Rengeteg az információ, de ha mindent közölni akarunk, akkor… mindent közölnünk is kell. E-mailt írni gyakran egyszerűbb, mint telefonálni, ám van, amit praktikusabb szóban kifejteni, mert azonnal vissza lehet kérdezni, ha szükséges. Keressetek bennünket!

ZÁRÁSKÉNT

A táborlakó tisztában van a PEOPLE TEAM honlapján közreadott információkkal, végigolvasta őket, a nem egyértelműnek tűnő részletekre rákérdezett, mindenre választ kapott.

A táborlakó elolvasta és megértette a TÁBOROZÁSI INFORMÁCIÓK, FELTÉTELEK, SZABÁLYZAT ÉS HÁZIREND (TIFSZH) minden részletét, azt önmagára vonatkozóan érvényesnek és teljes körűnek tekinti – a táborozás összes feltétele, minden kötelezettség és a TIFSZH tartalma egyértelmű.

PEOPLE TEAM Alapítvány
NEUMANN JÁNOS EGYETEM Homokbányai Kollégium

Budapest–Kecskemét, 2023–02–26

Megvagytok? CSAK AKKOR FOLYTASSÁTOK, HA MINDENT MEGÉRTETTETEK, MINDENNEL EGYETÉRTETEK.

A TIFSZH, a feltételek és a kötelezettségek egyértelműek, a tájékoztatás teljes körű.
JELENTKEZÜNK.

Internet Explorerrel nem tudjátok kitölteni a jellapot. Kérjük, használjatok Chrome-ot vagy Mozillát vagy Safarit!