fbpx
AMIT A JELENTKEZÉSI LAP KITÖLTÉSÉHEZ TUDNI KELL
× A 2024-es PEOPLE TEAM-tábor REGISZTRÁCIÓJÁT 2024. FEBRUÁR 15-ÉN, 21:30-KOR MEGNYITOTTUK.
FIGYELEM! A REGISZTRÁCIÓ UTÁN E-MAILES RENDSZERÜZENET ÉRKEZIK. HA NEM KAPSZ ILYET, VALAMI NEM STIMMEL. TALÁN MEG SEM JÖTT AZ ADATLAPOD? ILYENKOR LÉPJÜNK KAPCSOLATBA!
Infókért keress bennünket bátran.
Süti, kacsa, király!

 

ITT REGISZTRÁLHATSZ A 2024-ES PT-TÁBORBA. Ha eldöntöttétek, hogy TÁBOROZÓ leszel, a szüleidnek jelentkezési lapot kell kitölteniük. NEKIK, NEM NEKED, te kiskorú vagy! Ehhez kötelező végigolvasni és elfogadni az ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ, ADATVÉDELMI ÉS ADATKEZELÉSI SZABÁLYZAT A PT-WEBOLDALAK LÁTOGATÓINAK ÉS FELHASZNÁLÓINAK tartalmát, valamint az INFORMÁCIÓK, SZABÁLYZAT, HÁZIREND füllel nyíló tudnivalókat.

Az INFORMÁCIÓK, SZABÁLYZAT, HÁZIREND tartalmazza az összes fontos tudnivalót a táborstarthoz az ideális érkezési időponttól a „mit vigyek magammal?” részleteken át az étkezési és az egészségügyi vagy a zárónappal kapcsolatos infókig. OLVASSÁTOK EL, HOGY KÉPBE KERÜLJETEK!

PEOPLE TEAM | TÁBOROZÁSI INFORMÁCIÓK, FELTÉTELEK (TIF)

SZABÁLYZAT ÉS HÁZIREND
NJE HOMOKBÁNYAI KOLLÉGIUM | KECSKEMÉT

A táborozás zavartalansága és biztonsága érdekében a tábor lakói (bentlakók) és vendégeik (látogatók) beköltözésükkel, illetve jelenlétükkel (bejárók) tanulmányozzák és elfogadják a PEOPLE TEAM Alapítvány és a PEOPLE TEAM Active Kft., illetve a NEUMANN JÁNOS EGYETEM Homokbányai Kollégiumának közösen összeállított ismertetőjét és szabályait.

JELENTKEZÉSI LAP

Amennyiben
(I) jelentkezési lapot töltötök ki a szüleiddel (táborozó, kismókus, kistanár = 18 év alatti táborlakó),
(II) cselekvőképes nagykorúként (táboroztató, mókus, tanár, táborvezető, turnusvezető, orvos, pszichológus, büfés, angolmentor, vendég, adminisztrátor) jelentkezési lapot töltesz ki önállóan,
az online jelentkezés aláírt jelentkezésnek számít, amelynek elengedhetetlen része ez a TIF.

JELENTKEZÉS UTÁN

(I) A GONDVISELŐD és TE (a továbbiakban = táborlakó) egyetértetek, illetve
(II) TE önállóan (a továbbiakban = táborlakó) egyetértesz az alábbiakkal, illetve a te regisztrációdra is igazak a következő állítások.

MINDEN TÁBORLAKÓRA VONATKOZIK

(1) A TÁBORLAKÓ által közölt jelentkezésilap-adatok megfelelnek a valóságnak.

(2) A kitöltésnél nem maradt ki vagy került elhallgatásra olyan információ, amely a táborlakót vagy a táborszervezőket bármilyen értelemben hátrányos vagy megoldhatatlan helyzet elé állítja.

(3) A táborlakó ellenőrizte a jelentkezésilap-adatokat.

(4) A táborlakó rendelkezik érvényes beteg- és balesetbiztosítással.

(5) A táborlakó a biztosításának vagy a tajkártyájának másolatát a táborban magánál tartja vagy feltöltötte a jelentkezési lapjára.

(6) A tajkártya számát feltüntette a jelentkezési lapon.

(7) A táborlakó tudomásul veszi, hogy a PEOPLE TEAM-személyzet semmilyen balesetért nem felelős, amennyiben az a táborlakó hibájából (a közreadott, illetve köztudott szabályok figyelmen kívül hagyásával stb.), a megszokott és elfogadott gyakorlat szerint nyújtott szakszerű felügyelet és körülmények mellett történik.

(8) A táborlakó kötelessége azonnal jelezni bármely veszélyesnek tűnő vagy veszélyes helyzetet vagy veszélyeztetett állapotot (balesetet, tűzesetet stb., annak gyanúját vagy a megelőzés érdekében a megvalósulás lehetőségét) a legközelebbi nagykorú táboroztatónak.

(9) A táborlakó vállalja, hogy részt vesz a témafoglalkozásokon, ahol fegyelmezett magatartással elősegíteni az oktatás sikerét.

(10) A PEOPLE TEAM-nyilatkozatot (a kitöltött jelentkezési lapról megnyitható a táborstart előtt) kérjük értelmezni, kinyomtatni, kitölteni és a gondviselő által aláírva a jelentkezési lapra feltölteni, esetleg érkezéskor leadni. Érvényes nyilatkozat nélkül nincs táborozás.

(11) A táborlakó az egyértelműen általa okozott kárért felelősséget vállal.

(12) A táborlakó a regisztrációval hozzájárul ahhoz, hogy a PEOPLE TEAM a lapon szereplő információkat és adatokat – kizárólag a táborszervezéshez és a táborozáshoz – kommunikációra, kapcsolattartásra, tájékoztatásra és azonosításra használja.

(13) A táborlakó a regisztrációval hozzájárul ahhoz, hogy PEOPLE TEAM (a szerzői jogról szóló törvény alapján) a táborban készült bármely felvételt vagy szellemi terméket (fénykép, videó, hang, szöveg stb.) a saját tulajdonának tekintsen és szabadon felhasználjon.

(14) A regisztráció egyben hozzájáruló nyilatkozat képmás és hangfelvétel készítéséhez és felhasználásához a 2013. évi V. törvény (ÚJ PTK – Polgári Törvénykönyv) 2:48. §. alapján.

(15) A táborlakó a fenti jogszabályi megjelölés alapján önkéntesen, befolyásmentesen és határozottan hozzájárul ahhoz, hogy róla (a gondviselője által képviselt gyermekről) képmás (fotó vagy videó) és/vagy hangfelvétel készüljön.

(16) A felvétel készítésének helye: PEOPLE TEAM-tábor, NJE Homokbányai Kollégium, H–6000 Kecskemét, Homokszem u. 3–5.

(17) A felvétel készítésének ideje: 2024. július–augusztus.

(18) A hozzájárulás alapján a PEOPLE TEAM és megbízottjai felhatalmazást kapnak arra, hogy a fenti időpontban és helyen rögzített felvételt felhasználják és nyilvánosságra hozzák földrajzi és időbeli korlátozás nélkül.

(19) A táborlakónak tudomása van arról, illetve elfogadja, hogy – a nyilvánosságra hozatal és az internetes technológia miatt – a hozzájárulása természetéből fakadóan nem visszavonható.

(20) A korlátozás csak az esetleges tiltó nyilatkozata megtételét követő időszakra köti a jogosultat.

(21) A jelentkezés a táborozás megkezdése előtt visszavonható.

REGISZTRÁCIÓS ADATOK

Az adatokon csak mi tudunk módosítani. Ha bármivel kiegészítenéd őket, kérjük, küldd e-mailben vagy diktáld be telefonon, mi megtesszük helyetted!

TRANZAKCIÓ

A jelentkezési lapon a PÉNZÜGYEK rovatban befizetés bármikor eszközölhető a SimplePay rendszerét használva.

ÜZENETEK

A választott turnus(ok) végéig e-mailen és a jelentkezési lap felületén kommunikálunk veled; az utóbbin, hogy lekövethető legyen a táborozásoddal kapcsolatos összes akció a MEGJEGYZÉSEK rubrikában.

TÁBOR, PROGRAMOK

A választott témád szerinti elfoglaltságok 9:00-kor kezdődnek és 13:30-kor érnek véget. Komplex szakprogramokon fejlesztheted a képességeidet 5–15 fős tematikus foglalkozáson (2 X 60’ és 1 X 90’). Ha több turnusra érkezel, látni fogod, hogy szombaton és vasárnap eltérünk a megszokott menetrendtől.

MINDENNAP

Délutánonként számtalan választható programot, esténként pedig általában egy-egy nagy, egyszerre mindenkinek szóló csapatversenyt, show-t vagy játékot, vidámparkszerű eseményt szervezünk.

TAKARODÓ

Takarodó 22:00-kor. Néha kis késéssel, a 13+ táborozóknak ráadásprogramokkal.

NAPIREND HÉTFŐTŐL PÉNTEKIG

07:30–08:45 Ébresztő és reggeli
08:45–09:00 Korai hangoló
09:00–10:00 Témafoglalkozás
10:00–10:30 Szünet
10:30–11:30 Témafoglalkozás
11:30–12:00 Szünet
12:00–13:30 Témafoglalkozás
13:30–14:30 Ebéd
14:30–17:30 Választható programok
18:00–19:30 Vacsora
20:00–22:00 Esti program
22:00–22.30 Takarodó
22:00–23:00 Éjszakai plusz | 13+ | 14+

ÉRKEZÉS, REGISZTRÁCIÓ

Parkolás, majd irány a Hangár, ahol ellenőrizzük a jellapod adatait, válaszolunk a kérdéseidre; csuklópántot és nyakszalagot adunk, lamináljuk a tábori ID-kártyádat, szobaszámot kapsz, valamint aktiválhatod a büfészámládat. Ágyneműosztás, terep- és szobaszemle, kipakolás és angolteszt az angolosoknak, aztán nemsokára tábornyitó.

OTTALVÓS, BEJÁRÓS

A hétnapos táborozás vasárnap kezdődik, és szombat az utolsó nap. A programok az ébresztőtől a takarodóig tartanak. A bejáró gyerekek csak annyiban különböznek a bentlakóktól, hogy nem alszanak a táborban, nincs szobájuk és ágyuk. MINDEN étkezés jár nekik, és az összes programon is részt vesznek.

ELSŐ ÉS UTOLSÓ NAP

Minden turnus első napján reggel 9:00-tól érkezhetsz. Szendvicsekkel várunk 11:00-tól. A tábornyitót 15:00-kor tartjuk. A nyelvi tábort választók az érkezést követően szintfelmérésen vesznek részt, hogy kiderüljön, melyik csoportba kerülnek. Az első közös étkezés a vacsora.

TÁBORSTART

Érkezz úgy, ahogy a legkényelmesebb: hagyj időt a bejelentkezésre, a szobaválasztásra, a beköltözésre, a büfészámlád aktiválására, a körbenézésre, és ha az angolt választottad, akkor a nyelvi felmérésre is. Ezeket a tábornyitó előtt praktikus elvégezni, ám nincs baj, ha egy másik nyaralásból esel be késve: telefonáljunk, egyeztessünk, várunk, gyere! Megoldjuk.

KÖTELEZŐ BEJELENTKEZÉS

A bejáróknak is szükséges regisztrálni, számlát nyitni; ők is érkezzenek meg legalább 14:00-ra.

KEZDÉS A START ELŐTT

Tudd, hogy az érkezés napján a tábornyitóig is szervezünk elfoglaltságokat, programokat. Ha kicentiznéd, mert azt hiszed, unatkozol majd, ne tedd! Gyere inkább már délelőtt!

BÚCSÚ

Az utolsó nap programjai is fontosak: szombat délelőtt adjuk át a csapatversenyek turnuskupáját, az okleveleket, az ajándékokat és jutalmakat egy kétórás TÁBORI SHOW keretében.

TÁVOZÁS ELŐTT

Az egyénileg utazó diákok szüleikkel 13:00 után hagyhatják el a tábort, miután kiköltöztek a szobájukból, lehúzták és leadták az ágyneműt, visszaíratták a nevükről a szobakulcsot, megszüntették a büfészámlájukat, majd kijelentkeztek. A hazautazás napján mindenki kap reggelit és hideg ebédet. A több turnusra érkezettek nem utaznak haza. A PEOPLE TEAM-személyzet is marad.

KAJA

Reggeli, ebéd, vacsora. Három hivatalos tábori étkezést említünk, ám állandóan lehet kérni, fogyasztani: jóval több reggelit szállítunk, mint amennyire szükségünk van ébredés után, így akár többször is jut tízórai ebédig; délután néha egyszerűen nekiállunk szendvicset vagy tortillát gyártani, illetve a büfések tényleg minden kívánságot teljesítenek térítésmentesen is, csak szólnod kell…

ZÖLDSÉG-GYÜMÖLCS

Alma, narancs, banán, barack, sárgarépa, uborka és sok más mindennap folyamatosan és korlátlan mennyiségben rendelkezésre áll. Lesz salátabár, ám soha nincs leves. Soha, mégis mindig: aki levest enne, az éjjel-nappal kérhet a büfében – számtalan íz választható. A levesek ára jelképes.

KÖNYÖRGÉS

Kérjük a nagymamákat, hogy ne csomagoljanak házi kosztot, mert áll ugyan hűtőszekrény a szobában, ám a gyerekek nem kezelik a saját készleteiket. A csipszet és egyéb őrültségeket sem – azokkal jobb híján teleszórják egymás ágyát…

SZÓLNI KELL

Aki éhes, jelezze! Egyen többet, óhajtson mást, megteheti. Választani, repetázni, bármit lehet. Ha valaki elégedetlen, mondja meg! Csak úgy nehéz, ha nem tudjuk, mi kell.

HŰTŐSZEKRÉNY

Használjuk a lakóegységekben található hűtőket elsősorban a tábori kulacsos vagy az otthonról hozott italaink hűtésére!

PROBLÉMAJELENTÉS

Nem csak az élelmezésre igaz a következő: ha gondod van, mondd! Ha nem szólsz, talán nem vesszük észre.

NYELVILEG

A táborlakónak tudnia kell magyarul vagy angolul vagy franciául vagy németül a zökkenőmentes mindennapi kommunikáció érdekében.

KOMMUNIKÁCIÓ

A tábor nyelve a magyar, ám a táboroztatók mindegyike beszél legalább angolul. Mivel a táborlakók többsége alapból magyarul kommunikál egymással, nem a legszerencsésebb magyartudás nélkül, egyes-egyedül érkezni 7–9 évesen. Különösen figyelünk a kicsikre, ám azokat a helyzeteket, amelyek folyamatos és lényegében kettőzött jelenlétet kívánnak (saját animátor, tolmács stb.), fizikailag képtelenség kezelni. Döntés előtt ezt figyelembe kell venni a táborozáshoz. Baráttal táborozni talán mindig vidámabb. Habár aki lelkesen érkezik egyedül, nyitott, laza és kommunikatív, jól fogja érezni magát akkor is, ha nem tud magyarul.

SZEMETES KORLÁTOK

A szobádban szigorúan tilos élelmiszert vagy – a kulacsod tartalmán, illetve az otthonról hozotton kívül – italt fogyasztani, ezért minden fogyasztást megpróbálunk a legfőbb tábori közösségi tér, a Hangár környékére korlátozni, a ezzel megakadályozni a rengeteg hulladék felhalmozódását.

SZELEKTÁLUNK

Szelektív hulladékkezelést végzünk minden táborlakó közreműködésével. Nem használunk tömegével eldobható eszközöket, zömével visszaváltható üveges italokat iszunk, szétválogatjuk és összegyűjtjük, amit lehet.

MERT NEM SZEMÉT

Segíts te is! Eszedbe ne jusson kihajítani a visszaváltható üvegeket! Hozzátesszük, de nyilván magadtól is tudod: ez nem a betétdíjról, hanem a józan észről szól.

BÜFÉ

A büfét a PEOPLE TEAM üzemelteti a Hangárban. A Hangár és a ZABI DA KANKA egyben logisztikai központ is: rengeteg hűtővel, élelmiszerrel, személyzettel, lehetőséggel. Itt fogyaszthatod le vagy válthatod be a forintpontjaidat, innen kerülnek ki az üdítők az étkezésekhez, ide érkeznek először a csapatversenyeken megnyert ajándékok. Itt mindig történik valami. Aki éhes, itt szól, és kap enni. Nem feltétlenül kell a büfékártyáját használnia.

ENNI-INNI

A közös étkezéseknél is besegít a büfé: például soha nincs leves az ebédhez, viszont állandóan kapható bögrés leves, szendvics (a bolti ár töredékéért vagy térítésmentesen); itt állnak a saláták és a gyümölcsösládák (banán, alma, barack, sárgarépa, narancs), a tízórais- és az uzsonnáskosarak, a bögrék, az ivókutak és még sok más is.

TÁBORI ID-KÁRTYA

A büfé vonalkódos rendszerben működik: saját kártyája van (névvel, kóddal, fotóval) minden táborlakónak. Ezzel fogyaszthatsz, és kezelheted a számládat. A kártyán lévő érték akármikor átvehető, lekérhető, a kártyaforgalom lekérdezhető.

BÜFÉKÁRTYA, KÖLTŐPÉNZ

Főleg a kicsik miatt keletkezett réges-régen a vonalkódos-fotós büfékártya. Minden táborlakó ezt használja. Bevált. A büfé legfőbb küldetése az értékmegőrzés. Senkinél ne legyen készpénz a táborban! Ez praktikus és biztonságos. A kártya egyik legfontosabb funkciója az értékmegőrzés.

ÍGY LESZ ÉLES

A tábori ID-kártyát (a szobaajtóra biggyeszthető névkiírást, bizonyos nyilatkozatokat stb.) otthon nyomtatják ki a gyerekek, és magukkal hozzák. (Ezek megjelennek majd a jelentkezésilap-felületen. Írunk róla a táborstart előtt.) A kártyát a táborba érkezéskor lamináljuk, nyakszalagot adunk hozzá. Ha a kártya elhasználódik, tönkremegy vagy elveszik, azonnal adunk újat.

ÍGY MŰKÖDIK

A büfé alapvetően így működik: megérkezel, már van számlád (a jellapodon is látszik majd a táborstartig), a pulthoz lépsz, felmutatod a kártyádat leolvasásra, és fogyasztasz; ha szükséged van pénzre, leveszel a számládról, ami pedig marad, visszarakod. Bármikor, bármilyen variációban.

KÉTSZER MONDJUK

A kártyára pénzt tölteni vagy a kártyáról pénzt levenni a büfépultnál vagy a jelentkezési lap privát linkjével (SimplePay) bármikor lehet, az egyenleg tetszés szerint módosítható; a pénz bármikor levehető, használható, kiegészíthető, visszatölthető. A gyerekek jellemzően pl. a csúszdaparkba menet szoktak pénzt levenni – kürtőskalácsra vagy fagyira vagy csúszdabérletre. A strandbelépőt mi fizetjük.

CSEKKOLHATÓ

A jelentkezési lapon követni lehet otthonról is a büfészámla-forgalmat.

FELELŐSSÉG, PÓTLÁS

A PEOPLE TEAM csakis a kártyán elhelyezett összegekért vállal felelősséget. Ha a kártya elveszik, szólj a büfében (vagy egy táborvezetőnek), és kapsz másikat. A régi kártyát letiltjuk.

BUSSZAL

Aki nem egyénileg utazik, választhatja a PEOPLE TEAM-buszokat, amelyeket minden turnus első napján indítunk a táborba, Kecskemétre, illetve az utolsó napon Budapestre. Az első napokon a buszoknál 11:30-kor találkozunk, indulás 12:00-kor. Az oda-vissza buszút díját a táborozási díjon felül kell fizetni. Az utolsó napokon a buszok várhatóan 14:00–14:30 körül érkeznek a táborból Budapestre, oda, ahonnan indultak: 1097 Budapest, Fék u. 1–4.

FELSZÁLLÁS ELŐTT

Amikor végeztünk az adminisztrációval, lehet felszállni. Addig érdemes a csomagokat berakni bármelyik busz csomagtartójába (mindkettő ugyanoda érkezik). Azután utolsó létszámellenőrzés, majd INDULÁS! Mindenkit megvárunk, és minden gyereknek lesz ülőhelye a járműveken.

TÁBOROZTATÓI KÍSÉRET

Mindig utazik a táborozókkal egy-egy táboroztató is. A buszos visszaérkezésnél is csak kijelentkezéssel szabad távozni. Itt is érvényes: mindenkit megvárunk.

NINCS FIZETÉS

A busznál NEM LEHET semmit fizetni.

A TÁBOR CÍME

Az egyénileg érkezők szülei számára: PEOPLE TEAM-tábor, Neumann János Egyetem Homokbányai Kollégiuma, H–6000 Kecskemét, Homokszem utca 3–5. a pontos cím.

ÚTVONALAK

Így juthatsz a táborba: Budapest felől a 85-ös kilométernél kell letérni az autópályáról. Közvetlenül a bevásárlóközpont (Auchan, Media Markt) után, a körforgalomban kell a jobbra (Ballószög) vezető utat választani. A második körforgalomnál a Homokbánya városrész felé (balra Burger King, jobbra Decathlon) kell jobbra kanyarodni; onnan látható a Homokbányai Kollégium és Tudósház táblája. A belváros irányából – a Dunaföldvári úton haladva – a Ballószög-irányt és a második körforgalomban a Homokbánya városrészt keressétek.

ÉRZÉKENYSÉG

Akinek különleges egészségügyi vagy étkezéssel kapcsolatos kívánsága van, jelezze az érkezésnél is! Tábori orvosaink mindent szeretnek tudni, hogy ne érje őket meglepetés. Ezeket az információkat közölheted e-mailben is utólag, ha elfelejtetted ráírni a jelentkezési lapodra.

HOSSZABBÍTÁS

Ha csak egy turnust választottál, de lendületbe jöttél, és maradnál a következőre, mert tetszik a tábor, csak szólj közben! Ha van hely, biztosítjuk a következő hetet is.

TELEFONSZÁM A TÁBORBAN

A táborozás alatt az alábbi mobilszámon várjuk a hívásokat: +36 20 933 5495 (Palotás Attila Ater). Mindegy, mikor keresnek téged, megpróbálunk előkeríteni – ha nem sikerül azonnal, visszahívjuk a szülőket, amint megtaláltunk, és a kezedbe nyomjuk a telefont.

WIFI

Wifit a Hangárban biztosítunk.

KÖLTSÉGEK, RÉSZVÉTELI DÍJ, FIZETÉS

A táborozási díj, a fizetési módok, a kedvezmények és általában pénzügyek részletei – a felsorolt címszavak szerint – a kitöltött adatlap PÉNZÜGYEK rubrikájában és ezen az oldalon találhatók: RÉSZVÉTELI DÍJAK | KÖLTSÉGEK | KEDVEZMÉNYEK | 2024

– Árak és kedvezmények
– Szolgáltatás és számla
– Adomány és igazolás
– Adományozási feltételek
– Fizetendő összeg
– Részletfizetés
– Fizetési módok
– Konkrét számok a tranzakciókhoz
– Lemondás vagy megszakítás
– Visszafizetés
– Változtatás joga

RÉSZVÉTELI DÍJ, BUSZPÉNZ, ZSEBPÉNZ

Mind az adatnyilvántartás, mind a fizetések részben automatizáltak, ám manuálisan is kezeljük a jelentkezéseket. Ezzel előre kiiktatunk hibalehetőségeket, illetve feleslegessé válnak bizonyos utólagos javítások itt: PÉNZÜGYEK, BEFIZETÉSRE VÁRÓ ÖSSZEG, BEFIZETVE, BÜFÉSZÁMLA ÉS VÁSÁRLÁSOK a kitöltött adatlapokon.

PÉNZÜGYEK AZ ADATLAPON

A REGISZTRÁCIÓ UTÁN a rendszer linket küld a kitöltött jelentkezési laphoz az összes megadott e-mail-címre. A PÉNZÜGYEK rubrikában a táborozás ALAPDÍJA (és – ha bejelölték – a fizetendő buszpénz) látható majd. A jelentkezési lapról indított SimplePay-fizetés a BEFIZETÉSRE VÁRÓ ÖSSZEG számait kezeli. A számok tetszés szerint NEM módosíthatóak, csak a kiírt összegek utalhatók.

PÉNZÜGYEK ÉS ADMINISZTRÁTOROK

Manuális kedvezménykezelésre és az összeg korrigálására a PÉNZÜGYEK rubrikában csak az adminisztrációnak van felhatalmazása. Ezt külön kérés és egyeztetés nyomán el is végzi. Példa erre az a PARTNERI EGYÜTTMŰKÖDÉS-variáció, amikor a vállalat fizeti a táborozás egyik felét, a szülő a másikat; a szülő a tábordíj 50%-át bankkártyáról küldi, amihez az adminisztrátor előzetesen átírja a PÉNZÜGYEK számait.
Minden akciót és pénzügyi manővert dokumentálunk az ADMINISZTRÁTORI MEGJEGYZÉS rovatban.

TÚLFIZETÉS, TÁBORI ID-KÁRTYA

Ha a BEFIZETÉSRE VÁRÓ ÖSSZEG rubrikája utólag kerül módosításra, a ha a fizetés már megtörtént, az elutalt PLUSZ a BÜFÉSZÁMLÁN jelenik meg. Az összegről a táborozó a táborstarttól a tábori ID-kártyájával rendelkezhet.

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ

Nincs jelentkezési határidőnk. Amíg van hely, fogadjuk az adatlapokat. A regisztrációk és a befizetések jellemzően párhuzamosan, kevés ráhagyással futnak. A regisztráció (a jelentkezési lap beérkezéséről szóló e-mailes visszajelzés) után lehet fizetni.

SZÁMLÁK ÉS IGAZOLÁSOK

A pénzügyekkel összefüggésben született számlák, igazolások a kitöltött jelentkezési lap LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK rovatában találhatóak. Amíg ezek elérhetővé válnak, addig a banki vagy SimplePay-e-dokumentáció használható igazolásként.

MINIMÁLIS KÉSZPÉNZ

Töröltük a készpénzfizetési opciót. A lehető legkevesebb készpénzt kívánunk kezelni.

PEOPLE TEAM = ALAPÍTVÁNY + VÁLLALKOZÁS

A PEOPLE TEAM Alapítvány a tulajdonosa a PEOPLE TEAM Active Kft.-nek. Közösen szervezik és tartják a tábort, ám…

SZOLGÁLTATÁS ÉS SZÁMLA

Aki szolgáltatást (táborozás, busz, büfé) vásárol a gyermekének, az számlát kap. A partnere a PEOPLE TEAM Active Kft. lesz.

CÉGES LEBONYOLÍTÁS

Ha vállalati szervezésben érkezett a jelentkezésed, a céggel is egyeztetett részletek és a munkahelyen kapott információk szerint kell eljárni.

TÁBOROZÁS LEMONDÁSA, MEGSZAKÍTÁSA

Itt találod a részleteket: https://peopleteam.hu/koltsegek_kedvezmenyek/

FIZETVE

Csak jóváírt befizetéssel kezdheted meg a táborozást. Kivétel, ha valamely partnerünkkel közös (céges vagy egyesületi) szervezésben, többedmagaddal érkezel külön megállapodással. A regisztrációnál NEM LEHET FIZETNI részvételi díjat vagy támogatást. Határozottan kérjük, hogy a költségeit mindenki előre rendezze.

HOZZ MAGADDAL

– íróeszközt, füzetet, szótárt, pendrive-ot (angolosok, technikai szekciók)
– egy kedvenc játékot abból az időből, amikor még kicsi voltál; egy történetet, ami veled esett meg (színházi tábor)
– egy vagy több forgatókönyv- vagy műsorötletet (filmestábor)
– kedvenc sztorikat vagy meséket (írótábor)
– fényképezőgépet letöltőkábellel, akkumulátort és töltőt, a kedvenc fotóskönyvedet vagy képedet (fotóstábor)
– sportruházatot, -cipőt; teremcipőt fallabdához (sporttábor, tánctábor)

ELENGEDHETETLEN

– a TÁBOR-ID felületéről kinyomtatottak (a táborstart előtt elérhető)
– a tajkártyád fénymásolata
– a személyi igazolványod (csak akkor, ha van)
– biztosítás, ha van ilyened; a PEOPLE TEAM nem köt külön biztosítást
– megfelelő számú alsónemű, zokni
– kényelmes ruhák – mintha nyaralni mennél; mosni csak vészhelyzetben segítünk
– rövidnadrágok vagy -szoknyák
– legalább egy hosszú nadrág és meleg pulóver (az esti programok miatt)
– sportprogramokhoz sportcipő (egy aszfaltos és egy műfüves sport-, illetve a két homokos röplabdapályánk, két műfüves teniszpályánk van), egy olyan is, amelyiknek nem fog a talpa (pl. fallabdához)
– kulacs, amelyet csak te használsz (csökkentsük a PET-cunamit; kulacs a büfében is kapható)
– valamilyen jelzés vagy fityegő vagy szalag, amiről felismered a kulacsodat
– törülközők: egy a tisztálkodáshoz, egy a csúszdaparkba
– fürdőruha és plusztörülköző a strandra
– sapka és naptej a kánikula miatt
– ventilátor, ha szívesen beállítanád a szobádban
– saját kézfertőtlenítő és tisztálkodószerek

ÁGYNEMŰHUZATBAN

Ágyneműt mindenki kap. Te is. Használd!

TÁBORBAN

A tábor területén csak a regisztrált táborozók és a PEOPLE TEAM munkatársai, illetve meghívott vendégei tartózkodhatnak.

SZOBA

A szobabeosztást (a táborozók kérései alapján) a PEOPLE TEAM határozza meg, és erről a kollégium vezetőségének listát készít a szállásszolgáltatásra vonatkozó előírások szerint.

KIZÁRÓLAGOS

A campus helyiségeit és infrastruktúráját csak a táborlakók használják.

LÁTOGATÁS

A tábor szabályzata nem tiltja, hogy a szülők látogassák a gyerekeket. A látogatás időpontját és időtartamát kérjük előre jelezni a táborvezetőknek.

ÉRTÉK

Ha átadod, nálunk van… Akkor viszont minek hoztad, nem igaz?

FELELŐSSÉG

Ha van mobilod, hangszered, alvós macid vagy bárányod vagy PEOPLE TEAM-nyunyókád, hozhatod. És persze a kedvenc pingpong- vagy teniszütődet se hagyd otthon, ha azzal vagy nyerő! Nem biztatunk, hogy így vagy úgy csináld, és nem tiltunk semmit, ám minden a SAJÁT felelősségedre lesz nálad.

ŐRZÉS

A PEOPLE TEAM felelősséget bármilyen érték(tárgy)ért (okostelefon, pénz, ékszer, színes tévé, számítógép, kakukkos óra, atomreaktor vagy sötétanyag-aprító protonszecska) csak akkor vállal, ha azt a táborvezetőség őrzi. Ugye érted a lényeget? A kakukk veszélyes állat, bárkit megmarhat, az atomreaktor vagy a protonszecska meg nem fér el az ágyneműtartóban…

ESZKÖZÖK ÉS VÁLASZTOTT TÉMA

A témafoglalkozásokhoz használt saját eszközök kezeléséről és őrzéséről a témavezetőkkel fogtok egyeztetni, illetve a csoporttagokkal együtt kigondolt megegyezéseket és iránymutatásokat követitek majd.

KULCSOK

Lehetetlen kezelni a zárakat és a kulcsokat ekkora pörgésben és tömegben, miközben 24/7 minden táborlakó összevissza rohangál, és minden második viccesnek tartaná kizárni a másikat a közös szobából. Szobakulcsot nem osztunk, viszont a saját szekrényéhez minden táborlakó kap kulcsot a recepción. Ha a szekrénykulcs elveszik, neked kell fizetned a pótlását.

BIZTONSÁG, VAGYONVÉDELEM

A táborlakók a saját tulajdonú eszközeiket, a kollégium gépi, elektromos és egyéb berendezéseit, bútorzatát és valamennyi felszerelését személyes és anyagi felelősségük mellett használják. Ez baleset vagy károkozás esetére is érvényes. E felelősség különösen érvényes a vagyonvédelemre, tűzrendészeti és munkavédelmi előírások betartására és betartatására.

EGYÉN

A táborlakó köteles a tűzesetek megelőzése érdekében biztonságos tevékenység végzésére alkalmas állapotban és ruházatban megjelenni.

TŰZVÉDELEM

A táborlakó köteles a tűzvédelmi előírásokat betartani, a tűzeseteket megelőzni, a tűz továbbterjedését megakadályozni, kezdeti tüzek oltását megkezdeni és a dohányzási tilalmat megtartani.

OKTATÁS

A táborlakó köteles a szükséges tűzvédelmi oktatáson részt venni.

REND, TISZTASÁG

A táborlakó köteles a lakhelyén és a mindenkori táborozói-táboroztatói tevékenység végzése közben bárhol rendet, tisztaságot tartani, valamint minden olyan körülményt megszüntetni, amely tüzet okozhat.

ÉGHETŐ ANYAGOK

A táborlakó köteles a mindenkori táborozói-táboroztatói tevékenységének végzése során keletkezett éghető anyagot, hulladékot folyamatosan, de legalább a tevékenység legvégén eltávolítani.

SZABÁLYOK

A táborlakó köteles a tűzmegelőzés érdekében a létesítmény használati szabályait megtartani.

JELENTÉS

A felmerülő vészhelyzeteket, üzemzavart, meghibásodást, hiányosságokat a megfelelő személynél (táborvezetők, ügyeletesek vagy recepció) azonnal jelenteni kell.

KOLLÉGIUMI ESZKÖZÖK

A kollégium leltárába tartozó eszközöket, felszerelési tárgyakat az épületből, az egy adott helyiség szobaleltárába tartozókat a helyiségből is tilos kivinni.

KÁROKOZÁS

A felügyeletet turnusonként 80–90 táboroztató látja el (vagyis 6–7 táborozóra jut egy táboroztató). A táborlakók okozhatnak azonban olyan károkat, amelyek nem írhatók a kísérők számlájára. Az ilyen jellegű károkért a károkozó felel.

KÁRTÉRÍTÉS

A károk helyben térítendők azonnali utalással, a kollégium vagy a PEOPLE TEAM számlája ellenében.

SZOBA-, HELYISÉG- ÉS KÖRLETREND

A PEOPLE TEAM és a kollégium munkatársai hivatalos ügyben (takarítás, karbantartás, napi ellenőrzés) a táborlakók távollétében is bemehetnek a szobákba. A szekrények és fiókok, a személyes tárgyak ellenőrzése azonban csak indokolt esetben megengedett.

RENDELTETÉSSZERŰEN

A lakószoba és a szobához tartozó helyiségek rendjéért, tisztaságáért, az ott telepített eszközök, bútorzat és berendezések rendeltetésszerű használatáért a táborlakók egyénileg és egyetemlegesen felelnek.

TILOS ENNI A SZOBÁBAN

A rendeltetésszerű használathoz tartozik, hogy a lakószobákban élelmiszert és edényeket tárolni, valamint étkezni szigorúan tilos.

TILOS ÁTRENDEZNI A SZOBÁT

A lakószoba bútorzatát megváltoztatni, átrendezni, az ágyakat egymás mellé tolni vagy a szekrényeket áthelyezni szigorúan tilos.

TILOS DEKORÁLNI A SZOBÁT

A falakra, bútorokra, berendezési tárgyakra, ajtókra, ablakokra, beleértve ezek külső oldalait is, dekorációt szögelni, ragasztani tilos.

KIVÉTEL A TÁBORI ID-KÁRTYA

A kinyomtatott és magaddal hozott tábori ID-névkártya bejárati ajtóra szánt változata kivétel, ám ezt kizárólag a táborban kapott gyurmaragasztóval rögzítheted.

TAKARÍTÁS

A lakószobák és a hozzájuk tartozó fürdők és a WC-k takarítását a kollégium dolgozói rendszeresen végzik. A padlózat naponkénti söprése, a felmosás, a lakóegységekben közösen használt helyiségek, a hűtőgép tisztán tartása, szeméttárló edények szükség szerinti ürítése azonban a táborlakók feladata.

KÖZÖS HELYISÉGEK

A kollégium közös használatú helyiségeit a táborlakók felügyelettel használhatják, a használat rendjére a fent említett szabályok vonatkoznak.

TILOS MÉG

A szobákban, a kollégium bármely helyiségében és a kollégiumi ingatlan egész területén tilos hobbiállatot tartani, egészségre ártalmas anyagokat tárolni, balesetveszélyes tevékenységet folytatni.

KÖTELEZŐ ODAFIGYELÉS

Minden táborlakó kötelessége ügyelni a közös helyiségek és a táborhelyszín teljes területének tisztaságára és higiéniájára, illetve a táborlakók és a vagyonbiztonság érdekében hozott szabályok betartására és betartatására.

ÁLLAGMEGŐRZÉS

Minden táborlakó köteles megőrizni és az előírásoknak megfelelően kezelni a táborhelyszín létesítményeit, felszereléseit, a témafoglalkozások, illetve a szabadidős tevékenység során alkalmazott eszközöket, használati és értéktárgyakat.

EGÉSZSÉGRE, TESTI ÉPSÉGRE VESZÉLYES ANYAG, ESZKÖZ

Tilos cigarettát, bármely dohányterméket, alkoholt vagy egyéb – kiskorúak vagy mindenki számára – tiltott eszközt vagy szert a táborba hozni, tartani vagy felhasználni (ide értve minden, a dohányzást helyettesítő vagy a dohányzás élményéhez hasonló érzést előidéző eszközt is) abban az esetben is, ha az adott eszközt a jogszabályok nem nevesítik vagy tiltják.

SZEREK

Ide tartoznak az elektromos cigaretták és más – új generációs – termékek, illetve a legálisan kapható, de nem rendeltetésszerű használatukkal bódultságot vagy felfokozott állapotot generáló szerek vagy eszközök is.

ELKOPZÁS

A tilalmazott tárgyat vagy anyagot a táborlakótól elvesszük és – amennyiben ezt a jogszabály engedi – a gondviselőjének a turnus befejeztével kérésre átadjuk, egyebekben megsemmisítjük.

GYÓGYSZEREK

A táborlakó nem tarthat magánál olyan – akár vényre, akár vény nélkül kapható – gyógyszert, amelyről a táborlakó gondviselője legkésőbb az érkezéskor nem tájékoztatta a táborvezetést.

FELELŐSSÉG, GYÓGYSZEREK

A táborlakónak tilos az engedéllyel magánál tartott gyógyszert mással megosztani.

ORVOSI SZOBA

A táborvezetésnek lehetősége van megtiltani, hogy a táborlakó egyes gyógyszereket magánál tartson; ilyenkor ezeket az orvosi szobában tároljuk, kizárólag orvosi felügyelettel alkalmazhatók.

VESZÉLYES ESZKÖZ, TÁRGY

Tilos a táborba hozni bármilyen, az életre, az egészségre, a testi épségre veszélyes – valamint tűzgyújtásra alkalmas – tárgyat, eszközt vagy anyagot.

BIZTONSÁG, MAGATARTÁS, VISELET

A tábor területét vagy takarodó után a lakóépületet tilos elhagyni a táborvezetés jóváhagyása nélkül.

ELLENSZEGÜLÉS

Tilos a táborvezetés utasításait szándékosan megszegni.

TESTI ÉS LELKI ÉPSÉG

Tilos bármely táborlakó testi vagy lelki épségét veszélyeztetni.

A MÉLTÓSÉG MEGSÉRTÉSE

A másik ember méltóságának, testi épségének megsértése súlyos vétség, és kivétel nélkül következményekkel jár.

HÁTRÁLTATÁS

Tilos a táborlakókat a tanulásban, a szórakozásban vagy a pihenésben szándékosan hátráltatni.

ILLETLEN RUHÁZAT

Tilos másokra nézve sértő kifejezést, ábrát tartalmazó vagy a jellegéből adódóan gyerektáborba nem való, illetve kihívó ruházatot viselni.

ÉKSZERVISELET

A sportfoglalkozásokon tilos ékszert viselni.

RECEPCIÓ

A campuson a nap 24 órájában portaszolgálat működik. A recepciós a táborlakók napi életvitelével kapcsolatos szolgáltatásokat is végez.

A RECEPCIÓS SZEMÉLYE

A kollégiumi recepciós hivatalos személy, aki felelős a rendért, a biztonságáért, jogosult a kollégiumba érkező és onnan távozó személyek ellenőrzésére.

POSTAI KÜLDEMÉNYEK

A táborlakók részére érkező postai küldeményeket a recepciókon vagy a büfében lehet átvenni.

VÉGÜL

Rengeteg az információ, de ha mindent közölni akarunk, akkor… mindent közölnünk is kell. E-mailt írni gyakran egyszerűbb, mint telefonálni, ám van, amit praktikusabb szóban kifejteni, mert azonnal vissza lehet kérdezni, ha szükséges. Keressetek bennünket!

ZÁRÁSKÉNT

A táborlakó tisztában van a PEOPLE TEAM honlapján közreadott információkkal, végigolvasta őket, a nem egyértelműnek tűnő részletekre rákérdezett, és mindenre választ kapott.
* * *
A táborlakó elolvasta és megértette a TÁBOROZÁSI INFORMÁCIÓK, FELTÉTELEK, SZABÁLYZAT ÉS HÁZIREND (TIF) minden részletét, azt önmagára vonatkozóan érvényesnek és teljes körűnek tekinti – a táborozás összes feltétele, minden kötelezettség és a TIF tartalma egyértelmű.

PEOPLE TEAM
NEUMANN JÁNOS EGYETEM Homokbányai Kollégium

Budapest–Kecskemét, 2024–02–15

Megvagytok? CSAK AKKOR FOLYTASSÁTOK, HA MINDENNEL EGYETÉRTETEK.