fbpx
Tudóstábor

TUDÓSTÁBOR

Választható turnus: 1. | 2. | 3. | 4.
Opció: ottalvós | bejárós
Ajánlott korosztály: 7–17

Rengeteg gyereket a legapróbb részletekig érdekel a világ működése. Közéjük tartozol? Akkor neked és a barátaidnak szól a PEOPLE TEAM tudóstábora!

Méhészetbe, vadasparkba, kutyamenhelyre, arborétumba, a múzeum nagyközönségtől elzárt, titkos termeibe látogattok majd… Ült már vadászmadár a karotokon? Tekergett már albínó óriáskígyó a nyakatokban? Ez a tábor az a tábor, ahol ez is lehetséges. A kiscsoportos foglalkozásokon több izgalmas határterületet érinteni fogtok, amilyen a földrajz, a feltárások, az entomológia, a relativitáselmélet vagy a kozmológia, mindezt úgy, hogy akár egy hétéves is megérti és élvezi az elhangzottakat – még akkor is, ha ebben a pillanatban nem ugrott be, hogy az entomológia rovartant jelent.

Megeshet, hogy – miután disznószívet boncoltatok délelőtt, tücsköt-bogarat figyeltetek meg a déli mezőn, majd meghallgattatok egy előadást a világvégéről – a villanyoltás után ti hajthatjátok utolsóként álomra a fejeteket, mert éjfél körül még a csillagokat pásztázzátok távcsövekkel. Régészeti feltáráson, térképolvasási gyakorlaton is részt vesztek, ahol értékes műkincsekkel, több ezer éves kerámiákkal, kőeszközökkel, fémtárgyakkal, több száz éves emberi maradványokkal és csontvázakkal is találkozni fogtok. Látványos kémiai kísérleteket is elvégezhettek: mit szólnátok egy működő vulkánhoz megépítéséhez?

A lelkes csoportvezetők, a meghívott vendégek és az eszközeink a biztosíték, hogy olyan rejtélyekkel futtok majd össze – legalábbis olyan szemszögből nyertek rájuk betekintést –, amelyekről talán nem is gondoltátok, hogy léteznek.

Jelentkezz IDE KATTINTVA február 15. után akár több turnusra!
(1) 2024. július 14–20.
(2) 2024. július 21–27.
(3) 2024. július 28. – augusztus 3.
(4) 2024. augusztus 4–10.

A PEOPLE TEAM nem csupán TUDÓSTÁBOR! A gamertábortól a pénzügyi táborig mindenki megtalálja a kedvére való szekciót. Különösen népszerű az új generációs informatikatábor, a programozás és kódolás, a robotikatábor, a dróntábor vagy a 3D konstruktőrök tábora. Az örökmozgók jelentkezhetnek sporttáborba vagy a tánctáborba, a gasztromániások választhatják a kuktatábort. A kreatívabbak szavazhatnak a művészetekre, a fotóstáborra vagy a filmestáborra, a színészetre vagy az írótáborra, esetleg a játéktáborra, de várja őket a kézművestábor is.
Az idei ráadás a „12 = 1 tucat” tábor, ahol hetente 12 kívánságot teljesítünk, a csillagásztábor, valamint „A mesterséges intelligencia és te” tábor, ahol összekacsinthattok a legkorszerűbb technológiákkal és ötletekkel.

Persze ez a tábor nem kizárólag Indiana Jones kollégáiról szól. A táborlakók délutánonként választható programokon vesznek részt a változatos workshopoktól a bemutatókon és a strandoláson át az izgalmas versenyekig. A legtutibb, hogy a többi táborszekció foglalkozásaiba is bepillanthattok – nem is szólva az itt köttetett barátságokról. A tábori csapatok este össztábori játékokon, fergeteges vetélkedőkön és koncerteken bulizhatnak. Ez nem szokványos tábor, inkább hétnapos NYÁRI GYEREKFESZTIVÁL – vasárnaptól szombatig.

A több mint 30 éve működő PEOPLE TEAM-tábor hamarosan a 30 000. táborlakóját fogadja majd.

TÁBORHELYSZÍN
PT-tábor | NJE Homokbányai Kollégium | H–6000 Kecskemét, Homokszem u. 3–5.

BENTLAKÁSOS + BEJÁRÓS
Bármelyiket választhatod. A bejárósoknak szobájuk nincs, ám nekik is teljes ellátást és az összes programot kínáljuk. Ez NEM napközis tábor: a táborozás 7 napos, a programok 09:00-tól 22:00-ig zajlanak (kivéve a turnus utolsó napja).

HOGY LEGYEN EGY JÓ NYARAD
– 4 turnus, 7 nap
– 1. nap és kezdés vasárnap reggel
– 7. nap és utolsó program szombat délig
– 20 téma
– 25 témafoglalkozás hetente
– 5–10 fős témacsoportok
– 3 témafoglalkozás naponta
– 20 vendég a szakfoglalkozásokhoz turnusonként

A 7–17 ÉVESEK NYÁRI FESZTIVÁLJA
– Programok reggel 7-től este 10-ig
– 09:00–13:30 témafoglalkozások
– 14:30–18:00 választható programok
– 20:00–22:00 verseny, show, buli
– 22:15–23:30 workshopok, vendégelőadások (13+)
– 6 sportpálya
– 30 000 m2 parkosított terület
– 400 m2 közösségi tér (Hangár)
– 15 terem a foglalkozásokhoz, teljes infrastruktúra
– 500 táborozó és táboroztató hetente

ELLÁTÁS, FELÜGYELET, SZÁLLÁS
– 6 táborozó = 1 táboroztató
– 3 pszichológus-mentor
– 3 tábori orvos
– 250 szoba
– 2 szoba = 2 X 2 ágy + 1 zuhany + 3 mosdó
– 2000 adag reggeli + ebéd + vacsora (tízórai és uzsonna) naponta
– 6 fajta ételallergia-kezelés
– 30 láda zöldség-gyümölcs mindennap

PEOPLE TEAM: nyári élménytáborok júliusban és augusztusban Kecskeméten; testvéreknek, barátoknak, csoportoknak jelentős kedvezménnyel.

1 HELYSZÍN, 100 ALTERNATÍVA

TÁBOROZZUNK EGYÜTT!