fbpx
Így | Módszer
× Ez az oldal régebbi infókat tartalmaz. Az általános tudnivalókért menj a FŐOLDALRA, a TÁBOROK vagy a TUDNIVALÓK oldalra.

Fittyet hányunk a tantervekre. Azt akarjuk, hogy a foglalkozásokat a gyerekek és a tanárok is ugyanúgy élvezzék. Ég és föld a különbség a diákokra kényszerített tananyaggal és a kíváncsiságból fakadó kérdezéssel és válaszadással töltött órák hasznossága között. Az előbbi idővel értékelhetetlenné silányul.

Tanáraink megismerik a gyerekeket, tájékozódnak a tudásukról, és a diákok érdeklődéséhez igazítják a foglalkozások témáit. Így minden csoport önállóan dolgozhat a témavezető irányításával.

Folyamat

Nem a végeredmény a legfontosabb, hanem az út, ami odáig elvezet.

A táborozás végén többen (például a nyelvészek) írásban adnak számot – elsősorban saját maguknak! – az új ismeretekről. Ez sem teszt – sokkal inkább a foglalkozásvezetők és a gyerekek közös összefoglalója. Mindenkinek jár oklevél is, ami nem egy táborozót inspirált már arra, hogy a nyáron kapott lendületét később se hagyja elveszni.

  • Érdeklődés
  • Motiváció
  • Tapasztalatszerzés
  • Közösség
  • Alkalmazkodás

Mindannyian táborlakók vagyunk. Valóban együtt töltünk akár 3 hetet is nyaranta. Mindig jelen vagyunk, bármilyen kérdésre bármikor válaszolunk. Az esti végtelen beszélgetések és a mókázás is legalább annyira fontosak, mint a foglalkozások, a tájékozottság és a szakértelem, ahogy az összetartás és az alkalmazkodás is. Mert minden összefügg, és minden értékes dolog hozzáad a többihez.

Kíváncsiság

Lehet, hogy aki kíváncsi, hamar megöregszik, az viszont biztos, hogy aki kíváncsi, nagyon sokat megtud a világról.
42 képes montázs borítókép a PEOPLE TEAM nyári táborából