fbpx
Melyiket miért? | A választható témákról
× Ez az oldal régebbi infókat tartalmaz. Az általános tudnivalókért menj a FŐOLDALRA, a TÁBOROK vagy a TUDNIVALÓK oldalra.

ANGOLTÁBOR | Mert hamarosan Amerikába költöztök. Mert sokat utaztok. Mert ugyan kommunikálsz angolszászokkal, ám gőzöd sincs, miről. Mert még csak hétéves vagy, és nem lehet elég korán kezdeni. Mert már tizenéves vagy, és jobb későn, mint soha. Mert évek óta próbálkozol, de nem haladsz. Mert tudni akarod, milyen észrevétlenül okosodni. Mert nem érted, hogy a barátnőd, aki már három éve PT-s, mit akar, amikor shopingolás közben ezt motyogja: „When I tell you pick up the left rock, it will be the right one, and then only the right rock will be left.” Mert nem elég csak feliratos filmeket nézni. Mert a meglévő háromezer angol szavadhoz szeretnél még ugyanennyit. Mert nincs időd hülye különórákra járni. Mert vacak a tanárod a suliban. Mert jó a tanárod a suliban – ő mondta, hogy jelentkezz. Mert készülsz az érettségire. Mert készülsz a nyelvvizsgára. Mert kíváncsi vagy, milyen akcentust használnak a világ 25 másik sarkában.

HUNGARIAN | Mert azt sem érted, amit most olvasol. Mert el sem tudod olvasni. Mert a családban a legfiatalabb, aki még beszél magyarul, a nagymamád [ezt a bekezdést is ő fordítja neked meg a szüleidnek]. Mert kíváncsi vagy, tényleg nehéz-e a magyar. Mert hamarosan Magyarországon fogsz lakni. Mert már hónapok óta itt élsz, de csak a „Coca-Cola” meg a „McDonald’s” csengenek ismerősen.

MÉDIA | FILM | SZÍNÉSZET | Mert ezer történetet szeretnél elmesélni. Mert szeretsz csapatban dolgozni. Mert imádsz önmegvalósítani. Mert szívesen figyeled, mások hogyan alkotnak. Mert azt akarod, hogy figyeljenek rád. Mert szabadságra vágysz. Mert még nem volt kamera a kezedben. Mert idén kaptad a hatodik kamerádat. Mert érdekel a színház. Mert imádod a filmeket. Mert szeretsz a középpontban lenni. Mert visszahúzódó vagy, és inkább a csendes álhatatosság jellemző rád. Mert minden érdekel.

INFORMATIKA | Mert hetek óta be sem kapcsoltad a gépedet – szülinapi ajándék, de nem tudod, hogyan kell. Mert éjjel-nappal a képernyő előtt ülsz. Mert az idei a harmadik szoftveres megbízásod a NASA-tól. Mert játéktervezőnek készülsz. Mert rájöttél, hogy eddig csak pötyögtél a PC-den; most végre csinálni is akarsz valamit.

FOTÓZÁS | Mert imádod a képeket. Mert mindent másként látsz, mint mások. Mert másként akarsz látni, mint mások. Mert nézni nem elég. Mert fényképésznek készülsz. Mert képes vagy hajnalban kelni májusban, hogy álmos cserebogarakat fotózz a szilvafán, de egyik képed sem igazán különleges. Mert türelmetlen vagy, így festő már biztosan nem leszel.

IRODALOM | Mert már négyévesen elolvastad a Háború és békét, csak nem mindent értettél belőle. Mert azt sem tudod, mi az a Háború és béke. Mert verseket írsz, de eddig senkinek nem merted megmutatni őket. Mert libabőrös leszel, ha egy ötsoros összetett mondattal találkozol az iskolai szöveggyűjteményben. Mert álmodozó vagy. Mert kíváncsi vagy. Mert imádod a vámpírokat. Mert már eleged van a vámpírokból. Mert hiszel tündérekben.

KÉPZŐMŰVÉSZET | Mert ha nem tarka lenne a világ, inkább egy másik bolygót választanál. Mert Picasso távoli rokonod. Mert kipróbálnál új technikákat. Mert mindent másként látsz, mint a többiek. Mert mindent pont olyannak látsz, mint a többiek, és sejted, hogy lehetne másként is.

ZÖLD TÁBOR | Mert imádod a természetet. Mert meg akarod menteni a Földet. Mert szerinted a delfinek értelmesebbek, mint az ember. Mert szereted a pikkelyes állatokat. Mert fogalmad sincs, milyenek a pikkelyes állatok. Mert nem érted a kutyádat.

MATEKTÁBOR | Mert számodra minden egyismeretlenes egyenlet is legalább kétismeretlenes. Mert a suliban dögunalom az összes matekóra, hisz te már mindent tudsz.

RÉGÉSZET | Mert Indiana Jones a példaképed. Mert kincskereső szeretnél lenni. Mert szerinted nem igaz, hogy a Frigyláda nem létezik. Mert Odüsszeusz a legszimpatikusabb hős az univerzumban.

KUKTATÁBOR | Mert folyton odaégeted a palacsintát, és a mamádnak már elege van. Mert csokigyárat szeretnél alapítani. Mert szerinted mindenbe kell foghagyma, és ezt szeretnéd bebizonyítani.

SPORTTÁBOR | Mert izgőmozgó vagy. Mert izmos akarsz lenni. Mert megőrülsz a fociért. Mert a nagypapád tavaly kiakadt, amikor negyedszer is szétrúgtad a garázsajtót, és idén csak egy hetet tölthetsz náluk.

TÁNCTÁBOR | Mert szerinted Fred Astaire egy istenség. Mert Michael Jackson nyomdokaiba szeretnél lépni. Mert mindened a ritmus. Mert menőzni akarsz a következő sulibálon.