szinhazkurzus1.png
Képeskönyv

Emberekből

 

szinhazkurzus3.png
Szabad

Formák

 

szinhazkurzus2.png
Kulturális

Élménypark

 

Választható turnus: EGYBEN a 2. + és a 3. turnus!
Turnusonként 34%-os kedvezménnyel.
Ajánlott korosztály: 13+

A színházi szekció… Erről a fejezetről mi már mindent tudunk. 2018-ban voltunk a PT-ben először életünkben – tanárként a médiásoknál. Meglepő részletességgel arról meséltek rengetegen – gyerekek, tanárok, táborvezetők –, hogy hogyan alakult a színészet sorsa az elmúlt években itt, a táborban. Hallgattuk őket, és két dolog szembeötlően érdekes volt: a tökéletes azonosság, amikor többen adták elő ugyanazt a pozitív élményt, valamint hogy mindenkinek csillogott a szeme beszéd közben.

Peter Brook tudja…

„Valaki keresztülmegy egy üres téren, valaki más pedig figyeli; mindössze ennyi kell ahhoz, hogy színház keletkezzék.”

Birta Dani és Glávits Bence Yohan vagyunk, gyakorlatos film- és színházi színészek. Mi vezetjük az önálló SZÍNHÁZKURZUS | SZÍNÉSZET szekciót. Minden adott hozzá: a helyszín, az idő, az emberek. A tervünk: két hét alatt létrehozni egy előadást.

Így képzeljük: az első szakaszban meghívott előadókkal a színház különböző formáival ismerkedhettek meg; a másodikban ráfordulunk az anyag megismerésére, teret és karaktereket formálunk, majd ezerrel próbálunk, és végül összpróbát, főpróbát, bemutatót és előadásokat tartunk.

Ez egy intenzív kéthetes időszak, nemcsak csak előképzettséggel rendelkező fiataloknak. Mindenkit várunk, aki szereti, csinálja, kipróbálná vagy csupán kíváncsi! Nem kérdés: melós lesz, ám aki szeretne egy nagy csomag, életre szóló értéket megőrizni a nyárból, annak itt a helye.

S hogy elméletben mit jelent ez? A színház összművészeti alkotás. Az „össz” jelenthet különböző művészeti ágakat, és jelenthet merőben másfajta személyiségeket is. Ha pedig a játszó magából építkezik, a határ a csillagos ég. Játszó márpedig bárki lehet: bárki, aki valaha is érzett boldogságot vagy szomorúságot, hisz – Shakespeare után szabadon – színház az egész világ, és benne játszó minden ember.

Együtt fogjuk bizonyítani, hogy a színház az egyik legfantasztikusabb dolog, amit a Homo Ludens valaha kigondolt.

A PT-SZÍNHÁZKURZUS SZAKMAI TÁMOGATÓI, KÖZREMŰKÖDŐI:

BÁNFALVI ESZTER

színművész | Fotó: Huszti István

„Amúgy én is tele vagyok félelemmel, szorongással. Azt hiszem, az egyetlen megnyugvást az adhatja, hogy talán nem vagyok ezzel egyedül. Vagy nem mindig.”

ÖTVÖS ANDRÁS

színművész | Fotó: Szécsi István

„A színész az, akinek kötelessége, hogy színdarabokon keresztül formát adjon a többiek szorongásainak, félelmeinek.”

PÁLYA POMPÓNIA

színművész | Fotó: Dicsuk Dániel

„[…] fontosnak tartom, hogy előadások előtt együtt töltsünk időt, és valódi csapattá váljunk […]. Úgy gondolom, nagyon lényeges, hogy a színház közösséget is jelentsen.”

BÁNYAI MIKLÓS

színművész | Fotó: Pitrolffy Zoltán

„Az nem lehet az életcélom, hogy híres legyek. Ha a munkámmal együtt jár az ismertség, az más kérdés.”

GIGOR ATTILA

rendező | Fotó: Móricz-Sabján S.

„Nem hiszem, hogy létezik elégedett alkotó […], de azt hiszem, összességében boldog ember vagyok: […] rövid ideig vagyok kénytelen olyat csinálni, amihez nincs kedvem.”

NAGY VIKTOR

színművész | Fotó: Összpróba

„Persze, ezt az egészet egyszerre lehet hasonlítani házassághoz, gyerekhez, kutyához… és minden olyan dologhoz, ami kötöttség, felelősség és öröm is egyben…”

HARTAI PETRA

színművész | Fotó: Valami Hektor

„Mindig az [ti. boldog] vagyok. Azon szerencsés emberek közé tartozom, aki reggel felkel, és tud örülni egy kakaós csigának. Ez egy nagyon jó tulajdonság.”

KIRÁLY DÁNIEL

színművész | Fotó: Vígszínház

„Engem az motivál, hogy változást érjek el […]. Ehhez hozzátartozik a katarzis megélése, nekem ez a legfontosabb […]. Ez érzelmi és értelmi síkon egyaránt létrejöhet, ez egyén- és darabfüggő.”

DÉKÁNY BARNABÁS

rendező | Fotó: Fazekas István

„A napjaim jelentős részét zavarban töltöm. Ez általában nem látszik rajtam, pont azért, mert annyiszor jövök zavarba, hogy már megtanultam felülviselkedni.”

SZÍNHÁZKURZUS | VIDEÓ

SZÍNHÁZKURZUS | VIDEÓ

SZÍNHÁZKURZUS | VIDEÓ

SZÍNHÁZKURZUS | VIDEÓ

+3612757576 | +36209335495 | +36207717031 | +36202858377
info@peopleteam.hu
Iroda: H–1028 Budapest, Tárkony u. 76.
Tábor: H–6000 Kecskemét, Homokszem u. 3–5.