fbpx

A fiam és az unokatestvére csak jövőre kezdik az iskolában az angoltanulást, ezért örültem, hogy ennyire élvezték az angolórákat. Megismerkedtek a nyelv hangzásával, ami sokat fog nekik segíteni a későbbiekben. Rengeteg dalt, mondókát adtak elő, amikor hazaértek, és volt néhány játék, amit később is angolul játszottak. Biztos vagyok benne, hogy jövőre is itt lesznek.
 | K. Marianna

Ami manapság a középiskolákban nyelvoktatás címen folyik, az katasztrófa. Tudom, mert én külföldön tanultam még anno. Sajnos lányomnak, Zsófinak már nincs meg ez a lehetősége, sőt amit itthon kap, az néha többet árt, mint használ. Az órákon nem beszélnek, csak a nyers nyelvtan és a mindenféle koncepciót nélkülöző szókincsbővítés zajlik. Csodálkoznak, ha a gyerek képtelen idegen nyelven megszólalni? Hát ezért gondoltuk a feleségemmel, hogy idén érdemes lenne kipróbálni valami alternatív megközelítést. A PEOPLE TEAM-re az interneten találtunk rá. Úgy döntöttünk – ártani nem árthat alapon –, hogy kipróbáljuk. Nem ért csalódás. Zsófi elkezdett – végre – beszélni is angolul. Mintha az, amit eddig kapott az iskolában, egy csontváz lett volna, ami izmok és hús híján szüntelenül összecsuklik. A PEOPLE TEAM-től megkapta az izmokat és a húst is. Köszönjük szépen! Ajánljuk mindenkinek, aki kicsit is hasonló cipőben jár.
 | Sz. Jakab

A táborba Svédországból jöttünk, ahol már 15 éve élünk. Otthon csak magyarul beszélünk, azonban a gyerekek azonnal nyelvi nehézségekbe ütköznek, ha nem otthoni nyelvhasználatról van szó. Ezért jó, hogy rátaláltunk a PEOPLE TEAM-re, ami a nagyszerű nyári élmény mellett magyarórákat is kínált. Bár mindkét gyermekem folyékonyan beszél magyarul, a nyelvtannal hadilábon állnak. Ebben nyújtott nekik segítséget a két hét. A következő nyárra már kikönyörögték, hadd maradhassanak az összes turnusra.
 | B. Martin

A lányom idén volt harmadjára a PEOPLE TEAM-ben médián. Elsőre is azt választotta, és úgy megtetszett neki, hogy azóta minden évben visszatér. Amikor táborban van, minden este beszélünk telefonon, ami inkább tekinthető egy élménybeszámoló-áradatnak. Három év elteltével is minden este új programról kapok értesítést. Rengeteg barátja van. Sokukkal csak nyáron, a PT-ben találkozhat, mivel messze laknak tőle. A médiatanárokat is nagyon szereti; folyton az órákról mesél, hogy mi mindent tanultak, mennyit nevettek. Már az összes táboros filmet megnézte legalább ötvenszer, és már mindenkinek elmesélte, hogy melyiket milyen technikával készítették, hogy hány órát dolgoztak rajta, hogy milyen híres ember szerepelt benne, és hogy mekkora sikert aratott a tábori bemutatón. Nem csoda, hogy ennyire várja a nyarat.
 | L. Mária

A tábor elérte célját, Ábel saját szakállára weblapot tervez és grafikákat készít, és rengeteg új barátot szerzett. Köszönjük szépen! Amennyiben nem ütközik ellenállásba a gyerek részéről (hahaha!), jövőre is szeretnénk, ha menne.
 | O. Éva és A. Péter

Kisfiam tavaly volt először a PEOPLE TEAM-táborban. A fotózást választotta. Előtte sosem foglalkozott ezzel, de – mivel nagyon szereti az új dolgokat – belevágott. Bár nem volt saját fényképezőgépe, a tábortól kapott egyet. Legjobban a képek utólagos szerkesztési eljárásai tetszettek neki, azóta itthon is egész nap a Photoshop előtt ül. Mégsem bánom, hiszen olyan csodás képeket kreál, hogy még én is megdöbbenek. Alig várja már a következő évet. Több hetet marad majd.
 | D. József

A gyerek hat könyvvel érkezett vissza, amit ajándékba kapott. Most nem megyünk Libribe egy ideig.
 | R. Géza

Keveset hallani a gyerekek szájából olyat mostanában, hogy írónak készülök. Az én fiamnak, azt hiszem, a Böszörményi Gyulával folytatott beszélgetés nyitotta fel a szemét, de a táboros „irodalomórák” is megerősítették benne azt, amit ki sem mondott – nekünk, önmagának. Azt sem tudtuk eddig, hogy tehetséges, de az. Tényleg. Ha nincs a PEOPLE TEAM, ez talán soha nem derül ki. | L. Tamás

Nem választhattunk volna jobbat. A művek, amiket Marci készített és hazahozott, mind-mind olyanok voltak, amik akár dekorációként is díszíthetik a lakást. Elmondása szerint minden nagyon jó volt, különös tekintettel a foglalkozásvezetőre. Az általa ismert felnőttek közül – minket is beleértve – ő volt az, akivel tényleg maximálisan megértették egymást. Nagyon örülünk neki. Jövőre két hétre menne.
 | P. Ágota

A kislányom idén volt először táborozni. Eredetileg egy hétre jelentkeztünk, de annyira megtetszett neki, hogy még egy turnust maradt. A zöldekhez jelentkezett, ő volt a legfiatalabb a csoportban, de ettől nem veszített lelkesedéséből. Elmondása szerint a foglalkozásokon sok új dolgot tanult, rengeteget kirándult és játszott. Nagyon élvezte mind az órákat, mind a délutánokat.
 | A. Júlia

A fiam idén volt másodjára a PEOPLE TEAM-ben, tavaly angolt, idén a sportot választotta. A labdajátékok a kedvencei, különösképpen a foci. A táborban ezek mellett lehetősége nyílt olyan sportokban is kipróbálnia magát, amelyekre eddig nem volt alkalma, ezek a gyeplabda, a squash, a falmászás és a trambulinozás. A sporttanárokkal és az egész sportközösséggel nagyon elégedett volt.
 | L. Adrián anyukája

Szerettem volna, ha az unokám sem marad ki a táborozás felejthetetlen élményéből, mert nekem is ezek a kedvenceim az iskolás éveimből. A neten láttam meg a PEOPLE TEAM hirdetését, és a leírás alapján nem is gondolkodtam sokáig. A témát már nem én választottam, bár nem lepett meg, hogy az örökmozgó unokám a tánc mellett dönt. Annyi élménnyel gazdagodva jött haza, hogy már most tudjuk, mit kap jövőre a születésnapjára.
 | L. Csabáné

 

40-arckep-2000x1200-2