fbpx
Vélemények | TÁBOROZÓK

Király volt! [Ez aztán az élménybeszámoló – a szerk.]
 | Berci, Peti és Tomi

Mindenképen szeretnék menni jövőre is, bár nem angolra, hanem irodalomra. Tavaly azért kellett angolra jönnöm, hogy a jegyeim javuljanak, és ez sikerült is. Nem volt rossz persze, de engem azért az irodalom jobban érdekel. De ettől még nagyon jól éreztem magam. | Andris (14)

Nekem a tavalyi volt az utolsó PT-m, sajnos már elmúltam 18, ezért többet nem mehetek, de úgy gondolom, tartozom annyival a csapatnak, ennek az egész közösségnek, hogy leírjam, mit is szerettem benne annyira. 5 év, 5 x 2 hét angol. Eleinte azért, mert anyuék nem engedték, hogy másra menjek, később pedig azért, mert sikerült komolyan felkelteni az érdeklődésemet az idegen nyelvek iránt. Most anyanyelvi szinten beszélek angolul, és ezért részben a PEOPLE TEAM-nek tartozom köszönettel. De nem csak ezért. 5 év fantasztikus élményeiért, a legjobb táborért, ahol valaha életemben voltam, olyan új barátokért, akikkel ma is naponta találkozom, azért, hogy sikerült az angol emelt szintű érettségim, és bejutottam az egyetemre, ahol folytathatom az angollal kapcsolatos tanulmányaimat. És ez még csak a rövidített lista. De egy regény is rövid lenne ahhoz, hogy mindent leírjak, ami ideköt, és ami miatt egyedi és utánozhatatlan ez a tábor. Borzasztó érzés lesz, amikor eljön a következő július, és én már nem lehetek ott veletek. Persze látogatóba mindenképpen leugrom majd, de az már nem lesz ugyanaz. | Lázár (18)

Anyukám magyar, apukám amerikai. 12 éves vagyok, amiből 10 évet Amerikában éltem, ezért nem ment jól a magyar nyelv, de tavaly visszaköltöztünk Magyarországba. Azért választottam ezt, hogy gyakorolhassak. Nagyon tetszettek az órák, és jó volt, hogy magyar gyerekekkel beszélgethetek. Egy csomó mindent tanultunk, ezért az iskolában sincs problémám, de még mindent nem tudok, ezért választom jövőre is ezt. | Peter-Joseph (12)

Először voltam a táborban, ahol a médiát választottam, mivel nagyon érdekelnek a filmek. Meglepődtem, amikor láttam, hogy mennyien döntöttek még így, hiszen a többi szekcióhoz képest nagyon sokan voltunk. Már az első napon összeszokott csapattá váltunk, sőt még saját köszönésünk és kézfogásunk is volt. Ezután kisebb csapatokba rendeződtünk, ahol elkezdődhetett a filmek gyártása. Az tetszett legjobban, hogy a hagyományos műfajok mellett még számos érdekességről tanultunk, mint például a gyurmafilmek készítéséről. Az utolsó estén saját filmjeink vetítése felhőtlen sikert aratott.
 | Márkó (12)

Tetszett, de kicsit sajnálom, hogy médiásokként a délutáni programokon nem annyira voltunk ott, bár próbáltunk, de ha megkérdezné valaki, hogy szeretnék-e jövőre is menni, igent mondanék.
 | Imi (15)

Mindenképpen megyek jövőre is. A nyaram meghatározó élménye volt ez a tábor, de tényleg. Jó fej emberek, programozás, de csak annyi, hogy azért ne fájduljon bele az ember feje, sportolási lehetőség, na meg persze csinos lányok. Külön örültem, hogy van focipálya, nem hiába raktam be az argentin mezemet a bőröndömbe.
 | Bálint (17)

Háromszor voltam már a PEOPLE TEAM-ben, mindháromszor fotózáson. Régóta fotózgatok már a suliújságnak, és a szüleimtől is kaptam már erről szóló könyveket, de igazán csak a táborban leshettem el ennek a szakmának a csínját-bínját. Legjobban az tetszett először, hogy még a fotómodellkedésben is kipróbálhattam magam. A tanáraink is tök jó fejek, akik mindenben segítenek. (Ja, és kaptam a táborban is egy tök jó könyvet a fényképezésről! Azt is köszi!) | Gábor (15)

Az olvasásra és a könyvekről való beszélgetésre a tábor előtt úgy gondoltam, mint egyszemélyes időtöltésre, de az irodalmi szekcióban rájöttem, hogy hányféle módon fejezhetjük ki a véleményünket egy egészen rövid novelláról is. Azokat az órákat szerettem a legjobban, amikor szabadon elmondhattuk mindannyian, hogyan értelmeztünk egy-egy verset, és soha nem volt jó válasz, csak az számított, hogy mi mit gondoltunk annak.
 | Joci (14)

Nagyon érdekelnek a természettudományok, ezért jelentkeztem a zöld szekcióba. Átfogó képet kaptunk a természetről, a biológiától kezdve a csillagászatig. Rengeteget kirándultunk, rovarokat, terméseket és leveleket szedtünk. Meglátogattuk az állatkertet, a méhészt, sőt még a csillagvizsgálót is. Ráadásul esténként sokáig ébren maradhattunk csillagászkodni. | Tódor (11)

A sporttáborban focizni voltam, a tábor előtt már elkezdtem egyesületben futballozni, a PT-től ezért nem vártam azt, hogy halálosan ki fogok fulladni, mint egy edzőtáborban, de gondoltam, így is formában tartom magam. Alapvetően délelőtt nyomattuk, először bemelegítettünk, itt tudtam néhány tippet adni, volt egy-két bemelegítés, amit Márk haverommal segítettünk megtartani, szóval egy kb. 20 perces alapozás után kezdtünk játszani. Elég fiatal srácoktól az idősebbekig mindenki játszott, elég vegyes volt a társaság, de jó hangulatban telt a játék. Kicsit meglepődtem, amikor mondták, hogy a csajok beszállnak hozzánk, azelőtt nem nagyon szerettem, a fiú-lány meccseket, mert vigyázni kell rájuk, meg nem tudnak annyira focizni stb. Nagyon meglepődtem, hogy sokkal ügyesebbek, mint gondoltam, ha vegyes csapatok voltak, akkor pedig egész kiegyenlített meccseket játszottunk. A pályák nekem nagyon tetszettek, műfüves modern pályák, voltak jó labdák és általában a srácok is ügyesek voltak. Csomó fiatal sráccal haverkodtam össze, akiknek nagyon tetszett, hogy meséltem nekik arról, hogy milyen igazolt játékosnak lenni, mennyi edzés van stb. Az egyik sráccal, aki az edzéseket tartotta, rendszeresen találkozgatunk, dumálgatunk, meg is kért, hogy ha van időm, akkor esetleg segítsek a következő PT-ben szervezni a focit.
 | Benedek (13)

A tábor előtt soha nem mertem kiállni mások elé táncolni, csak otthon gyakoroltam a tükör előtt. A tábori táncórák viszont annyira lazák voltak, hogy ez ránk is átragadt, szóval az első nap után már kicsit sem zavart, hogy akkor is gyakoroltunk a Hangár közepén, amikor a többieknek szünetük volt, és csak minket néztek. Végül annyira megtetszett ez az egész hangulat, hogy rávettem a szüleimet arra, hogy még egy hétig maradhassak. Így kétfajta koreográfiát tanultam, és kétszer annyi barátot szereztem.
 | Nándi (14)

 

40-arckep-2000x1200-1