fbpx
Fénysebességgel eltűnő fánkok
Fénysebességgel eltűnő fánkok

Barni érettségi után is visszajár a kedvenc táborába: a PEOPLE TEAM új generációs táborai közül a robotikás szekcióban tanít. Mondtunk neki néhány tipikus PT-s kifejezést, és ezek jutottak az eszébe.

Játsszunk! Mi jut eszedbe a következő kifejezésekről: reggeli, kisbusz, kartondoboz?

A reggel egyik fényes pillanata a reggeli, és mindig vicces nézni a gyerekek fánkszerző akcióit, és hogy milyen gyorsan el tud tűnni egy kartondoboznyi fánk.

Ebéd, vacsora, zsúrkocsi?

Mindenki boldog, amikor megtudja, mi lesz az aznapi ebéd és vacsora, és remek érzés úgy tanárkodni, hogy utolsó óra végén megsúghatod a gyerekeknek: „Ma hamburger lesz!”, és mindenki boldogan távozik.

Kismókus, mókus, tanár?

Sokan azt hiszik, a „tató” ezen három kategóriának uniója, de sok kistanár is tagja a tatók közösségének, és szerintem eléggé kevés figyelmet kap ez a kategória, szóhasználatilag egybeolvad a „tanárral” vagy „kismókussal”, mégis külön kategória, és ebből adódhatnak félreértések. Szeretném példának mondani a tréninget, ahol 2 kategóriára bontották a csapatot: kismókusok és többiek.

Orvos, orvos, orvos?

Szerencsére nem vagyok gyakori vendég a dokiknál, de azt tudom, hogy nagyon kedvesek és segítőkészek.

Ágy, pótágy, íróasztal?

Részt vettem a szobaosztásban. Sokat szenvedtünk, hogy mindenki kapjon megfelelő szobát, megfelelő szobatársat, és ez néha egy-egy íróasztal szétszerelésével járt.

Csapatverseny, színek, táborkupa?

A tavalyi év 3. hetében voltam olyan szerencsés, hogy helyet kaptam a zöld csapatban, de ami még ennél is jobb, a csapatunk első lett. A 6 év táborozásom alatt ez volt az első, hogy a csapatom nyerte a táborkupát. CSAK A ZÖLDEK!!!

Nyunyóka, gumikacsa, könyv?

Természetesen a táborkupa helyezettjeinek járnak ajándékok, a gyerekek ezt nagyon szeretik. Sok gyerek várja az eredményhirdetés időszakát, sok táboroztató és szülő kevésbé, miután a gyerekek szereznek maguknak zajcsináló eszközöket, amiket ki is próbálnak.

Színészek, előadások, közönség?

Óriási volt az érdeklődés a színésztábori előadás iránt. Minden előadáskor tele volt a zöld 4. emelete, alig lehetett lépcsőzni.

Mi a legviccesebb tábori történeted?

Fültanúja voltam a történetnek, amit Ricsi mesélt el arról, hogyan loptak Palkóval takát az esti Koboldok városa után. A történet meghallgatása után nagyjából egy órán keresztül röhögtem.

És a legaranyosabb?

Egyik nap trambiügyeletben őrködtem. Meglátogatott engem Madarász Ádám és Bóta Panni, akikkel együtt a zöld csapat vezetését alkottuk. Hoztak nekem egy kis vacsorakiegészítést a Burger Kingből, ugyanis meg szerették volna köszönni azt, hogy ennyit foglalkozom a csapattal. Nagyon boldog voltam, hogy tényleg így látták, és jólesett a hamburger.

Peace & Lot of Muffins! – Yours in the Camp: K. M.