fbpx
7 fénykarddal az élet
7 fénykarddal az élet

Ákos régi motoros a PT-ben. A PEOPLE TEAM tematikus táborainak tanárával való beszélgetés során szóba kerültek jelmezek, nyár és az univerzum végtelensége is.

Mit mondana rólad valaki, aki nem is szeret igazán?

Próbálom azokat az embereket elkerülni, akik nem kedvelnek, mivel sok esetben nincs értelme erőltetni egy olyan dolgot, ami nem működik. Viszont ha valaki nagyon erőteljesen nem kedvel, és hogy miért, az nem teljesen egyértelmű, akkor megpróbálom azzal a személlyel megbeszélni, rájönni a probléma okára, és ha az egy megoldható dolog, akkor megoldani – az is lehet, hogy az egész egy aprócska félreértés volt, és akár még simán lehetünk jóbarátok is.

Melyik a kedvenc kérdésed, amelyet gyakran felteszel első találkozáskor?

Amikor először találkozom valakivel, gyakran kérdezem meg: Mi az a dolog, ami igazán szenvedéllyel tölt el téged? Ez a kérdés azért a kedvencem, mert egyből mélyreható beszélgetéseket indíthat el, és lehetőséget ad az embereknek, hogy megosszák azokat a dolgokat, amik igazán fontosak számukra.

Melyek a legérdekesebb válaszok?

A válaszok széles skálán mozognak, és mindig megdöbbenek a sokféleségen és az egyediségen, amit ez a kérdés felszínre hoz. Volt, aki azt válaszolta, hogy a csillagászat iránt érdeklődik annyira, hogy saját távcsővel figyeli az éjszakai eget, és megosztotta velem, hogyan érzi magát az univerzum végtelenségének szemlélőjeként. Ezek a beszélgetések nemcsak hogy betekintést engednek abba, hogy mi motiválja az embereket, hanem megtanítanak arra, hogy mindenki valami különlegessel rendelkezik, ami szenvedéllyel tölti el őt.

Mit tennél, ha kitörne a zombiapokalipszis, miközben zajlik a tábor?

Ha kitörne a zombiapokalipszis a tábor alatt, először is gyorsan összehívnék mindenkit a hangárba – hiszen ha van valami, amit a zombik nem szeretnek, az az esti programok energikus hangulata. Itt kiosztanánk a feladatokat: a lányok és a fiúk házának lakói külön-külön fortélyos csapdákat állítanának fel az összes bejáratnál, mert ha valamit jól csinálunk, az a csapatmunka. A sportpályákat pedig átalakítanánk edzésterületté, ahol mindenki megtanulhatna zombikat kikerülni a futball-labdák, röplabdák, teniszlabdák és kosárlabdák segítségével – hiszen ki mondta, hogy a sporteszközök csak hagyományos játékokra jók?

Milyen sorsra jutna a büfé, sokak kedvenc helye?

A büfében pedig zombitúlélő snackeket készítenénk, mert a jó hangulat és a kellő energiabevitel nélkülözhetetlen egy apokalipszis során. És természetesen mindenkit megtanítanánk a trambulinon való ugrálás mesterségére, mert ha egy zombi közeledne, egy jól időzített trambulinos ugrás nemcsak megvéd, de garantáltan a tábor legizgalmasabb menekülési technikájává is válna. Végül, de nem utolsósorban az esti programok során zombiszerepjátékokat szerveznénk, hogy mindenki jól szórakozzon, miközben életben marad – hiszen a táborban a legfontosabb, hogy jó hangulatban tanuljuk meg minden helyzetben megállni a helyünket, még egy zombiapokalipszis idején is!

Nem feltétlenül a táborban, de mi volt az a jelmez, amit legutoljára viseltél?

Be kell valljam, a tavalyi tábor befejezte óta nem öltöztem be jelmezekbe olyan gyakran, mint a tábor ideje alatt (szerintem a legtöbb táboroztató is így van vele). De mivel nemrég volt szalagavatóm, ezért az ottani osztálytáncot hoznám fel, ahol Kennek öltöztem. A jelmez teljes rózsaszín felszerelésből állt, amim szerencsére már volt, mivel anno a Barbie-film vetítésére bevásároltam belőle. Az osztálytánchoz még Sith nagyúrnak is beöltözünk, szóval a fénykardpárbaj is megvolt a táncon belül, szerencsére hazahozhattam azokat a fénykardokat, amik nem kellettek az osztály nagy részének, szóval most van 7 fénykardom.

Peace & Lot of Muffins! – Yours in the Camp: K. M.