fbpx
Tisztán látok, és szabad vagyok
Tisztán látok, és szabad vagyok

A PT az évek során igazán a szívéhez nőtt, vallja K. „Ennyi idő után nehezen tudnék elképzelni egy olyan nyarat, ami ne kapcsolódna valamilyen szinten a táborhoz.” Már alig várja a megannyi vicces és izgalmas élményt, miközben lelkendezve gesztikulál. „És várom a következő és a következő nyarat… Meg most a beígért három kérdést!”

Mesélj el egy különleges tábori történetet!

A sok vicces és felejthetetlen tábori történet közül az, ami most eszembe jutott, a sárgabögre-monopóliumé. Az egyik esti program után történt, amikor a hangárban mindenki kifújta magát a focipályás szaladgálást és táncolást követően. Ugye a táborban van kék, másféle kék, zöld és a legfontosabb: sárga bögre, amelyeket folyamatosan mosogatunk. De ezen az estén úgy döntöttünk néhány táboroztatótársammal, hogy különszortírozzuk az egyes színű bögréket, és ezután csak a sárgákat visszük vissza a forgalomba (persze közben a többit is betettük a mosásba). Ez végül igazán esztétikusan nézett ki, de egy idő után nagyobb lett a bögrékre való igény, erre figyelve egész idő alatt, ezért visszavezettük a többi színű bögrét is.

Milyen állat szeretnél lenni, és miért?

Szerintem, ha választanom kéne, a sast választanám. A sasok azért menő állatok, mert úgy repülnek, mintha a világ felett lennének, és mindenki irigyelheti őket a szabadságukért, illetve a levegőben nem kell túl sok más ragadozó madártól félniük, mert ők a csúcsragadozók ott. Sasnak lenni azt jelentené, hogy átélhetném ezt a király érzést, szabadon szárnyalva, mintha csak a világ tetején lennék. Ráadásul olyan éles szemük van, hogy szinte mindent észrevesznek – ez lenne a szuperképességem, hogy mindent tisztán látok, és szabad vagyok, mint egy madár.

Milyen értéket jelölnél be magadnak egy 1-től 10-ig terjedő skálán erre a kérdésre: mennyire vagy furcsa a táborban?

Nem érzem magamat túl furcsának a tábori standardokhoz képest. A tábor egészében, de leginkább belső, kisebb közegeken belül – mint például az óráimon – próbálok pozitív és humoros hozzáállást hozni magammal. Szóval egy hármast mondanék.

Peace & Lot of Muffins! – Yours in the Camp: K. M.