fbpx
Megnyomni a pókhálós gombot
Megnyomni a pókhálós gombot

A blogon töretlen sikernek örvendenek az aranyköpések. Képzelhetitek, mennyit gyűjtöttünk az előkészületekkel és a táborozással töltött összesen 5 hét alatt. Íme az első adag. Olvassátok vidáman!

A szúnyogok szüleiről

„Nem találom a buborékfújóhoz a habot. Hogy néz ki egyáltalán? Nem az lebeg a fák felett?” „Kellemetlen lesz majd, amikor a szúnyogok összes anyukája és apukája is megérkezik. Szőr szőrön nem marad, az hótziher.” „A cipőfűző nem tárgy, hanem menekülési eszköz.” „Én tavaly simán felmásztam a láb nélküli létrára is. Februárban még azt álmodtam, hogy még mindig rajta vagyok.” „Szerintem annak a kalapácsnak lejár a fe… Már mindegy. Marci elkapta.”

Az átmeneti forróságról

„A tábori előkészületekben az a legjobb, hogy létrehozunk valamit. Idén még semmi nem is tört össze, vagyis jók vagyunk.” „A kánikula ideiglenes. Olvastam erről szerdán. Később már minden elviselhetőbb lesz. Ma este azonban két napra leköltözöm a lift mellé. A járólap elég hűvös.” „A kajaügyelet mikortól működik majd? Résen kell lenni, mert a színészek már most bomlasztanak: rágózva közlekednek a kapu mindkét oldalán, miközben reklámmolinókkal és medenceszivacs-nyesedékkel álcázzák magukat!” „A mosogatógépet ugyanúgy kell bekapcsolni, mint a 64-es raktárban talált kávéfőzőgépet? Hogy csak megnyomjuk rajta a pókhálós gombot?” „Miért nem érkezett meg még tizenhét ember? Csak nem megint befagytak a sínek valahol?”

A mérges hangyászról

„Nem vasárnap megyünk a Vadasparkba. Abban nincs kihívás. Hétvége, munkaszüneti nap, rengeteg a gyerekes család. Simán szerzünk egy rosszcsontot, ha Jocit felszippantja egy haragos hangyász.” „Én hívtalak téged, vagy te hívtál először engem? És ki volt az a harmadik, aki vészjelzéseket adott tíz másodpercenként, miközben a Messengeren beszélgettünk?” „Nem, az óriási napernyőkből több mint húsz van. Ezért nem is jó ötlet sorban felállítani őket. Viszont ha mindet kinyitnánk, az egyikből esetleg előkerülne Bence. Adjunk neki egy esélyt!” „Jól hallottam, hogy idén a táncosok keringőzni is tanulnak majd? Vagy ez csak pletyka, mint amikor az ment a gyerekek között, hogy a lovaglósoknak lesznek »középkori lovagi torna« óráik is?” „Felmentelek a munkavégzés alól. Elmúlt éjjel egy. Majd holnap reggel felrakjátok azokat a napvitorlákat.”

Peace & Lot of Muffins! – Yours in the Camp: K. M.