fbpx
Hozzávalók a legtutibb táborhoz
Hozzávalók a legtutibb táborhoz

Cukor, só és minden, mi jó… na meg, persze, a titokzatos X vegyszer; így készül Ater titkos laboratóriumában a PEOPLE TEAM évről évre. Ha már hiányzik a tábor, újraélnéd nyarad kedvenc pillanatait, próbáld meg otthon elkészíteni. A recept egyes hozzávalói ugyan titkosítva vannak, akárcsak a legtöbb emblematikus márkánál, de kísérletezgetéssel meg lehet közelíteni az eredetit – autodidakta tanulási mód, ugyebár.

Hozzávalók (500 főre körülbelül):

– Jó idő (csomagban kapható, házi kikeveréséhez vegyünk 32 fokot, 20% páratartalmat, egy csipet hűsítő záport, ízlés szerint bárányfelhőket, fűszerezhetjük viharral is, a pikánsabb íz elérése érdekében)

– viszonylag eldugott, parkkal, sportpályákkal rendelkező kollégium

– teherbíró, jó szervező, kreatív ötletekkel rendelkező táborvezetők

– lelkes (kis)mókusok, minimum 20 „darab”

– fagyi, Smack leves, melegszendvics és gyümölcsök végeláthatatlan mennyiségben, az – elmaradhatatlan gírosz, pizza és társaik

– csapatversenyek, szolgáltatóház, tábortánc, strand, délutáni programok

– zene

– barátok

Elkészítés:

Keverjük össze, rázzuk, és tálaljuk jó nagy kanál kíséretében! (Habzsolni kell az életet, hiszen rövid.)

Nehéz lenne fontossági sorrendet felállítani, mi az, ami nélkül táborunk nem működne, amit semmiképp sem hagyhatunk el receptünkből. Életbe vágó a tökéletes helyszín megtalálása, ismertetőjegyei a világtól valamelyest elszigetelt elhelyezkedése, erre azért van szükség, hogy még inkább kifejeződjön: a PEOPLE TEAM egy külön kis univerzum, magad mögött hagyod az egész éves hajtást/problémákat etc., plusz nem ártanak a sportolási lehetőségek, levezetendő a felesleges energiáidat, mi lehetne pétébb, mint izomlázig ugrálni a trambulinon?

De ugyanilyen nélkülözhetetlen, hogy tartalommal töltsük meg táborunkat, hogy aztán minden pillanatára öröm legyen visszaemlékezni, feltöltődjünk pozitív élményekkel. Aktív pihenés – ez itt a jelszó.

Táborvezetők nélkül elveszettek lennénk, ebben mindenki egyetért. Ők tesznek róla, hogy itt aztán minden flottul menjen, elhárítják a közelgő logisztikai katasztrófákat (mert hát, ugye, miért is menne minden simán, amikor a káosz sokkal izgibb?).

Na de mi van, ha nincs jó időnk? Esik, metsző hidegséggel fúj a szél? Ahelyett, hogy elkeserednénk, hogy több jó idővel kellett volna fűszereznünk művünket, engedjük el! Ha jó a társaság, rossz már nem lehet a buli, ez is egy axióma. (Kell egy kis kreativitás, hogy feltaláljuk magunkat, ha keresztülhúznák a számításainkat, például mikor is társasoztál utoljára egy jót?)

És itt szeretnénk leszögezni: a főzés kreatív és intuitív művészet, nem kell görcsösen ragaszkodni a receptben leírtakhoz.

Jó étvágyat!

Lakosa Alina

KecskeNEWSás-archívum