fbpx
Mennyivel zúz az e-roller fék nélkül?
Mennyivel zúz az e-roller fék nélkül?

RENDHAGYÓ BLOGBEJEGYZÉS: megint kigyűjtöttünk nektek néhányat a legjobb táboros dumákból. A lepényevőversenytől a darazsakig van és lesz itt minden! Kövessétek, csekkoljátok, ámuljatok!

A legjobb kérdések

„Ha segíteni akarsz, hozzám dobnád a kék nyelű kalapácsot?” „Átrohanhatnék a másik oldalra, de ott a sötétzöldek csapata terjeszkedik, és mit csinálok, ha rám sötétednek?” „A pizza vacsorára olyan, mint a lepényevőverseny?” „Adélnak hívják azt a lányt, aki tavaly még virágot kapott tőlem?” „Most akkor homokozó vagy strandröplabdapálya?” „A kajaügyelet az, hogy nézik, hogyan eszünk?” „Lufival a kezemben lehetek még drónpilóta?” „Az elektromos roller mennyivel hasít, ha letörtem a fékjét?”

A legjobb szövegek

„Aladdin nem tolvaj volt, hanem csak egy szőnyegárus.” „Az angoltanárok azért nem tudnak magyarul, mert soha nem jártak PT-be. Régen még volt magyaroktatás is.” „Nem attól lesz valaki jó filmes, hogy tele van ötletekkel. A lényeg, hogy tudjon parancsolgatni.” „A gamerek néha előbújnak a gamerszobából, amikor legyőzik egymást. Azt viszont nem tudom, hol pisilnek…” „Az egyenleteknek közük van az informatikához. A káoszegyenleteknek is. A programozás akkor lesz káoszos, ha a klaviatúrádra rakod a kóládat.”

„A robotikásoknak kellene szólni, hogy küldjenek ide egyet a tegnapiakból. A kütyüik legalább értik, mi a különbség a fekete és a fehér ragasztócsík között.” „Drónnal még nem repültem, de pillangóval igen.” „A 3D annyit jelent, hogy nemcsak lent és fent van, hanem szagos is.” „Ha pénzember akarsz lenni, ismerned kell a számokat, a kamatlábakat, a nemzetközi helyzetet és legalább két férfi szabót.”

„A játéktáborban legózunk is. Hasonlít a társasjátékhoz, de nincs tábla, és ha legóval hatot dobsz, az a másiknak már fáj.” „A fotósok állandóan fényt kennek éjszaka.” „Nem kézművestábor, hanem művészeti tábor, értsd már meg! Bizonyára nem láttál még fonál karkötőből csomózott Lincoln-szobrot.” „Mi is volt az az idézet? »Az embernek nem jár semmi, minden ajándék, amit kap az élettől.« Pedig Háy János ezt nem is karácsonykor írta…” „Hajnalban gyíkot kerestünk Tomival. Azt gondoltuk, hogy annyira meleg volt tegnap, hogy a gyíkok reggelre már felengednek esetleg.”

„A színpadon nem maszkolunk – az szobafestés, nem pedig színházcsinálás.” „Három serpenyőt azért nem tudok egyszerre használni, mert négy keze csak Flórinak van.” „A wakeboard az a sport, amit csak víz felett próbálhattunk ki.” „Mi választottuk ki a zenét a táncelőadáshoz. Aztán krepp-papír szoknyában és hulahoppkarikákkal felénekeltük.” „A »12 = 1 tucat« táborban tizenketten vagyunk. Megkaptuk a listát a 100 kívánsággal az első napon. Hiába vagyok 12 éves, alig bírtam elolvasni. Ennyiből kívánhattam volna azt is, hogy ne legyek szemüveges, csak az nem volt a papíron.” „Tényleg igaz: van olyan bolygó a naprendszerben, amelyik körül két karalábé kering!” „A Terminátor című filmben a mesterséges intelligencia még mozgott. Minden ugyanaz, csak már beleszorult a telefonunkba.”

A legjobb táboroztatói beszólások

„Ha ti hatan is legalább annyira éhesek vagytok, mint mi ketten, akkor osszunk-szorozzunk, és lássuk be: nyolcan megragadni négy asztalt majdnem olyan, mint hatvannégyből gyököt vonni az ’50-es években, amikor még számítógépek is alig voltak, nemhogy mobiltelefonok – agyas, frappáns és eredményes. Feltéve, ha ti is enni szeretnétek…” „Nem az a problémám Mimóval, hogy maszkban jár az első turnus harmadik napja óta. Akkor köpte le véletlenül a csocsóasztalt. Fejelni akart… Az a gond, hogy most a harmadik turnusban vagyunk, és még mindig nem csukta be a száját.” „A darázsfészek nem sárga. A darázs részben sárga. Az olvadt jégkrém pedig, amivel idecsalogattátok a darazsakat, mindegy, milyen színű. Kifejti valaki, miért? Nem, ne te, Lóri! Először rágd el a pálcikát!”

Peace & Lot of Muffins! – Yours in the Camp: K. M.