fbpx
Fut is, szalad is, mégsem ugróbéka
Fut is, szalad is, mégsem ugróbéka

MEGINT EGY RENDHAGYÓ BLOGBEJEGYZÉS: összeszedtünk nektek egy csokorra valót a legérdekesebb táboros mondásokból ukuleléről, tábori orvosokról és sok minden másról. Kövessétek, csekkoljátok, ámuljatok!

A legjobb kérdések

„Megtennéd, hogy nem ott állsz, ahol most ülsz?” „Amikor lemegy a nap, akkor már takarodtunk?” „Gombatermesztés a nyolcadikon? Mi ez, egy lány plusz ötszáz vegyes The Last of Us?” „Szerkeszthetünk saját honlapot papírból?” „Az »indián« az a tábori ösvény, amelyik fut is, szalad is?”

A legjobb szövegek

„Láttam Boldiék szobáját. Az olyan, hogy már a szobaszámot sem találod, mielőtt belépsz.” „Igenis számítottunk a támadásra. Az ugróbékák leptek meg bennünket. Más vadak nem pattannak ilyen magasra.” „Mondhattad volna azt is, hogy beteg vagy, hát elhiszik. A dokik akkor is megoldják, ha semmi bajod.”

A legjobb táboroztatói beszólások

„Persze, ez most verseny: a sárga csapat a vörösök ellen. Vigyázz, rajt… Állj! A kékek, a lilák és a méregzöldek vonuljanak ki a képből, különben hontalanná válunk mindannyian, mielőtt még menetlevelet állíthatna ki bármelyik állomás a hazafutáshoz!” „Fogalmam sincs, hogy mindegyik ukulelének négy húrja van-e, de hogy harminc perce egyiken sem pendülünk, az hótziher. Ha mindenáron hangszert akartok szerezni, legalább Ármint ráncigáljátok ki a gumikerekes kocsi alól! Egy síp talán lesz nála is.” „Tényleg kényelmetlen villával folyadékot kanalazni, viszont már elmúlt éjfél, és valaki elrohant a konyhakulccsal. A kávéfőzővel forraltuk a levest, és a habverővel válogattuk szét a vegán hamburgerpogácsákat. A merőkanalat már csak viccből tekertem a csuklómra.”

Peace & Lot of Muffins! – Yours in the Camp: K. M.