fbpx
Ötvenet már nem alszunk
Ötvenet már nem alszunk

Amikor ezt írjuk, a visszaszámláló mutatja: mindössze 47 nap van az első turnus első napjáig. Ilyenkor már tűkön ülünk, izgulunk és legalább háromszor magasabb sebességfokozatra kapcsolunk, mint amin eddig pörögtünk. Ez már a célegyenes. De mi minden van még hátra?

Beszerzések

Mindenekelőtt rengeteget vásárolunk. Az óriásképernyőktől a pólókon és a milliónyi ajándékon keresztül a PT-színű bögrékig végeláthatatlan rendeléseket intézünk. Kitaláljuk a menüt, a kenut, a pamut… ööö… igyekszünk csak elvétve kapkodni, és megőrizni a józan eszünket az eszeveszett tempó mellett… tehát kimatekozzuk a mennyiségeket, az újításokat és a praktikus módosításokat.

Tökéletesítések

Megkezdjük az utolsó simításokat a tábori e-rendszeren. Összedugjuk a fejünket, méricskélünk, tollal, papírral, mobilokkal és létrákkal rohangálunk, elkezdjük – legalábbis elméletben – kiosztani az épületeket, a helyszíneket, a termeket és az egyéb helyiségeket a tábor egész területén.

Logisztika

Például nem mindegy, hány angolos csoport tervezi a nyelvóráit inkább a szabadban megtartani, jóllehet ez még mind semmi: arra is figyelni kell, hogy kinek mikor és hol lesz majd szüksége kivetítőkre, vásznakra, hangszórókra és egyéb eszközökre.

Ezermesterség

Megszervezzük a fűnyírást. Megszervezzük a festést. Megszervezzük az asztalosmunkákat. Megszervezzük a fémmegmunkálást. Megszervezzük a fúrást. Pólókat és a vásznakat feszítünk ki. Pepecselünk, mázolunk, csavarozunk és kalapálunk. Forgatókönyveket gyártunk a nulladik heti szerelésekhez. Befejezzük a díszítések tervezését, egyeztetünk a grafikusokkal, és – az utolsó pillanatig húzva az időt! – leadjuk végre az összes anyagot, aztán rögtön elkezdjük rágni a tíz körmünket, hogy minden terv szerint megérkezik-e majd a nulladik héten.

Innen már nincs megállás

Végül pedig ezerrel készülünk a táboroztatók aktuális válogatójára – az utolsó két forduló dátuma mind közelebb kerül a naptárban! –, levelezünk, állandó összeköttetésben vagyunk szülőkkel gyerekekkel; válaszolunk a kérdésekre, felvilágosítást adunk telefonon és írásban. Egyetlen pillanatra sincs pihi.

Hát így… Hamarosan, hamarosan!

Peace & Lot of Muffins! – Yours in the Camp: K. M.