fbpx
Tizenöt liter popcorn a kuktáktól
Tizenöt liter popcorn a kuktáktól

MEGINT EGY VIDÁM BLOGBEJEGYZÉS: táboros dumák három bekezdésben, krokodillal, némi matekkal és papírhajtogatással. Kövessétek, csekkoljátok, ámuljatok!

A kérdések

„Kellemetlen lenne neked, ha átadnám a krokodilomat megőrzésre?” „Ha strandpapucsban indulunk focizni, megérkezünk a vízpartra?” „A jéggép is elolvadt, vagy csak a jég?” „A hebehurgya az a betegség, amelyikre antibutikot kell szedni?” „Tudnátok segíteni előkeríteni Palkóékat úgy, hogy senki ne sérüljön meg közben? Élesre töltött vízipisztolyokkal cirkálnak a nyolcadikon…”

A dumák

„A szimpatizátor nem hangszer, hanem a bal lábam: majd eldönti, ki lesz a kapus.” „Figyelj, ez egy kétméteres képernyő. Vonj magadból gyököt, ami marad, szorozd meg néggyel. Ennyi ember kell ahhoz, hogy eljussatok vele a tudósok terméig.” „A bőröndöm zöld, de lehet, hogy csak volt, mert valaki felvitte a lányok ötödik emeletére.” „Nekem is van kutyám, és tényleg nagyon okos: szinte bármit kérhetünk tőle, ha van kedve, rögtön megcsinálja.” „A kallódó érzelmiségi az a srác, aki szerelmes lenne, csak szegény bro nem vágja, azt hogyan kell.”

A táboroztatói szövegek

„Mozgalmas napnak nézünk elébe vacsoráig, ha a délelőtti csapatból még mindig csak négyen érkeztek vissza, a délutániak pedig már reggel ebédeltek. Az már no comment, hogy a moziból frissen beszerzett nyolc óriási popcorn a recepción várja azt a hét srácot, akik három napja moziba készülnek, de még nem jutottak el a Malomba, a turnusnak viszont mindjárt vége, és fél órája a Burger Kingbe fuvaroztatták magukat kamu indokkal. Négyszer kaptak popcornt, bár széles vásznat utoljára egy franciaágyon láttak. Egyszer a kuktatáborosok készítettek nekik tizenöt litert, mert olyan bánatosan mosolyogtak rájuk a szünetben.” „Origamit készíteni olyan könnyű, mint pórázt kötni a papírkutyára.” „A rakétatudomány nem foglalkozás, hanem szintfelmérő.” „A tábortűzrakóhely kondérjában is főzhettek madártejet, viszont ahhoz jobb lesz varjútojást használni.” „A konditerem kulcsát még az első napon benyelte valamelyik izomtorkú a zöld épületből.”

Peace & Lot of Muffins! – Yours in the Camp: K. M.