fbpx
Kulisszák, deszkák és a minden…
Kulisszák, deszkák és a minden…

Jól kikérdeztük a PEOPLE TEAM nyári színházi táborának tanárát, Csernai Misit. Annak apropóján is, hogy pénteken egyeztetést tartanak a színházi tábor érintettjei (a nevek ábécérendben): Blanka, Jázmin, Kristóf, Liza, Misi (1–2. turnus) és Blanka, Gabi, Jázmin, Misi, Pali (3–4. turnus).

Hogy pénteken miről diskurálnak majd, az egyelőre titok, itt most másról lesz szó: hogy mit köszönhet Misi a PT-nek, hogy melyik a kedvenc tábori programja, és mi a legütősebb PT-s élménye. Ez egy szekcióvezetős interjú – tőle nektek szeretettel, ha a színházi táborba készülnétek, de akkor is, ha egy másik szekciót szemeltetek ki a 20 tábori témából!

Mit köszönhetsz a PT-tábornak?

Szakmai fejlődés, kapcsolati tőke, motiváció a jövőre. Mennyi minden, ugye? És még csak háromszor voltam a PT-ben, képzeld! Különösen nehéz volt az előző év, de nagyon felemelő munka volt, amit a szekcióval végeztünk. Idén még lelkesebbek vagyunk.

Hogyan tovább 2024-ben?

Számtalan téren fejlesztéseket szeretnék a szekcióban, több szakmai workshopot kapnak a színészeink, különböző foglalkozási köröket fogunk integrálni a színházi munkába. Kihívás a 4 turnus 2024-ben, de örülök, hogy hosszabban és elmélyültebben lesz lehetőségem azzal foglalkozni, amihez értek. Nagyon örülnék, ha lenne egy saját terünk… Vagyis ez már nem is feltételes mód, hiszen néhány év kihagyás után újra birtokba vehetjük majd a Színészhangárt.

Játsszunk! Mi jut eszedbe, ha ezt hallod: reggeli, ebéd, zsúrkocsi?

Soha nem megyek le reggelizni, jobb olyankor a másik oldalamra fordulni. Az ebéd és a vacsora a kedvenceim! Ahogy a Koboldok városa az esti programok közül! Nagyon szeretem a kajáltatást, szeretek segíteni ebben, úgy érzem, ezzel aktívabban tudom kivenni a részemet a táborból.

Kismókus, mókus, tanár?

Respect.

Külföldiek, gyerektábor, nyár?

Nagyon örültem a kajálós „randiknak”. Ezeken keresztül volt lehetőségem az angoltanárokat kicsit jobban megismerni.

Ágy, pótágy, íróasztal, könyv?

Szétszereltük, átrendeztük a színházi igényeknek megfelelően. Megnézegettem a könyveket, amiket a diákok kapnak. Néha irigylem őket, mert tök jókat olvashatnak!

Színészek, előadások, közönség?

Elfogult vagyok.

A legaranyosabb tábori sztori?

A szekció tagjainak visszajelzései mindig feltöltenek egy újabb évre. De hát ezer és millió történet van. Egyszer például segítettem Béres Gergőnek egy konfliktust lerendezni… Amilyen monológot ott letoltam, arra mindig büszke leszek.

Peace & Lot of Muffins! – Yours in the Camp: K. M.