fbpx
Mendemonda, színkeverés, harcászat
Mendemonda, színkeverés, harcászat

ÚJABB VICCES BLOGBEJEGYZÉS! Megint találtunk 5 táboros dumát különleges, bár táborozás közben nem is annyira szokatlan helyzetekből. Mi persze már meg sem lepődünk szinte semmin… Kövessétek, csekkoljátok, ámuljatok!

Figyu, ismeritek a szobatársaitokat?

„Mendemondákat hazudtak nekünk, olyanokat, hogy semmi igaz sem volt belőlük, pedig mindent elhittünk, viszont nem bírtuk akármeddig, és elhatároztuk, hogy ennek véget kell vetni! És este, amikor sikerült újra kulcsra zárni a szobaajtónkat, mert Gergő megtalálta a kilincset az ágyneműtartómban, akkor elárulták, hogy ők is ugyanabban a szobában laknak, csak a másik oldalon, és hiába vannak kettő helyett hárman, akkor is az a szobájuk, mert az egyikük az asztalon alszik egy hálózsákban. Hát kérdezem én: élet ez így?”

Hogy mi van?

„Attól még, hogy valaki médiás, vagyis állványokat tologat, kamerákat lóbál meg utasítgatja a csapatát, vagyis nem médiás, hanem filmes, mert a médiás régen volt, csak néhányan még mindig így hívják őket, szóval az ilyenek ne kapjanak már éjjeli útlevelet, hogy átjárhassanak az egyik házból a másikba, mert szerintem ez kiszúrás például a sportosokkal vagy a robotépítőkkel, akiknek ott a hőség meg a foci, vagy a kódolás meg a drótok, és így is jól vannak sötétedés után is! Attól, hogy a filmeseknek jobb, a többieknek még lehet rosszabb!”

Mit vett ma fel Peti?

„Azok az üvegek a polcon nem a mi üvegeink. Peti cipelte ide őket a büféből, és mondta is, hogy ne dobjuk ki őket a kukába, mert ez nem szemét. Peti viszont összeköltözött Marcival, aki a negyediken lakik, de nem vitték magukkal az üvegeket. Hetet hagytak itt, és közölték, hogy ez mostantól már nem az ő ügyük. Szerintünk pedig az, mert hiába lötyög az egyikben sárga, a másikban meg kék trutyi, jól beazonosítható, honnan került az ide, mert hát Petinek két alsógatyája is fehér volt eredetileg, ami most már zöld. Vágod, ugye, hogy bemixelődtek?”

Varangy vagy ravaszdi?

„A rózsaszínű fánkot nem én dobtam ki a szúnyoghálón, hanem a Juci! A fánk is lyukas, a szúnyogháló is lyukas volt, hát gondolta, kipróbálja, milyen meglepetést okozni a harmadikról. Tudjuk, hogy ez tilos, de nem lesz gond akkor sem, ha nem találjátok meg a fűben a hajigálást, mert Juci azt mondja, hogy az éjszakai békák szeretik az édességet, és reggelre azok minden maradékot feltakarítanak, vagy ha nem, láttunk már rókát a környéken, azok pedig különösen boldogok lesznek, ha ilyen cukros izéket találnak, mert úgyis kevés desszert jut nekik egész életükben.”

Melyik bök jobban?

„Azért lenne jobb átmenni az íjászokhoz a középkori kardokkal páncélsisakban, mert úgy kipróbálhatnánk, hogy melyik fegyverrel lehet nagyobb sikereket elérni egy csatában. Úgy tervezzük, hogy akinél kard lesz, arra szerelünk pajzsot is, nem csak tartja majd, hanem rákötözzük a hátára meg a hasára, hogy ha útközben összefutnánk a muskétásokkal is, golyózáporos szempontból eleve védve legyünk. Ez olyasmi, mint a kő-papír-olló: a kard félreüti a nyilat, a páncélról lepattan a penge, a nyíl viszont… hogy mondjam: hegyesebb a puskagolyónál, na…”

Peace & Lot of Muffins! – Yours in the Camp: K. M.