fbpx
Harmincötöt sem alszunk
Harmincötöt sem alszunk

Amikor ezeket a mondatokat pötyögjük, a visszaszámláló mutatja: mindössze 35 nap van az első turnus első napjáig. Mi pedig megint magasabb fokozatba toltuk a sebességváltót! Ezekben a napokban célkeresztbe kerülnek a legizgalmasabb előkészületek: két hét múlva újra egy teljes napot töltünk a táboroztatóinkkal, majd rá két napra találkozunk a nálunk táborozó gyerekekkel és a szüleikkel egy – remélhetőleg – minden kíváncsiságukat kielégítő tájékoztató erejéig.

Amikor a táboroztatók összegyűlnek

Játszunk, szituációs gyakorlatokat szervezünk, rengeteget beszélgetünk, ötletelünk és listákat készítünk, illetve kifaggatjuk egymást az újításokról és arról, hogy ki miért várja nyüzsögve és egyre hevesebben kalapáló szívvel a táborstartot, vagy hogy van-e hiányérzete bármivel kapcsolatban. Kérdőjelek senkiben nem maradhatnak, ez erről szól: most kell nekigyürkőzni az utolsó előtti ugrásoknak, ha úgy látjuk, kiegészítésre szorulnak a beszerzések, a megrendelés vagy a programtervek. Együtt mindent egészebbnek látunk, bölcsebben kezeljük a teendőket.

Ha pedig süt majd a nap is, az már majdnem olyan lesz, mintha a táborban tombolnánk – igaz, ezen a hétvégén még gyerekek nélkül. De már nem sokáig…

Amikor a táboroztatók belefognak

Nemcsak a tábort, hanem ezt a két hét múlva következő táboroztatói eseményt is percről percre meg kell tervezni a kulacsoktól a szendvicseken és az íróeszközökön át a popsialátétig, nem is szólva a szoros programbeosztásról: amikor ennyien összegyűlünk, könnyen „elszabadulnak az indulatok”, tízből kilenc ember előrukkol egy tavalyi sztorival, amin aztán húszan jókat röhögünk, de ezzel nincs vége, mert erről rögtön három másik embernek is beugrik egy vidám történet, amin már negyvenen fogjuk vihogva a hasunkat, hogy azt mondja, „emlékeztek, amikor XY ez meg az, így meg úgy, és akkor Bandi vagy Tana”, és így tovább, és ha nem figyelünk, ránk esteledik, és megdöbbenve konstatáljuk majd, hogy a feladataink felét sem végeztük el.

Ez nem fordulhat elő. A körültekintő tervezés ezért alapvetés. Az előttünk álló hétre ez a legfőbb küldetésünk. Adél és Dorka bőszen szervezkednek.

Amikor a táboroztatók elmondják a tutit

Ezeken az összejöveteleken nemcsak a megtervezett feladatokat abszolváljuk, de száz friss kihívással is szembesülünk. Olyanokkal, amelyek – hiába a több mint három évtized a PT-ben! – 2024-ben mostanáig nem kerültek terítékre. Nem baj, ezért is jó, hogy sokan vagyunk: több száj többet mond, több fej többet gondol, és mind értjük egymást. Praktikusan, a táboroztatói egyeztetéseket követő hétfőn, június 24-én tartjuk az idei nyári táborokról szóló tájékoztatónkat a gyerekeknek és a szüleiknek: a legfrissebb felvetéseket és információkat így velük is nyomban megoszthatjuk, esetleg kikérhetjük a véleményüket.

Hagyomány, hogy ezeket az eseményeket rögzítjük; a filmek felkerülnek a YouTube-csatornánkra, így azok sem maradnak le semmiről, akik fizikailag nem jelennek meg a 219-es teremben az Eötvös10-ben. Sőt, az előző nyarak tájékoztatóiból is szemezgethet bárki a PT-videók között a YouTube-on.

Amikor a táboroztatók várnak benneteket

Hogyne, benneteket is! Akkor is, ha régi táborozók vagytok, és idén először kipróbálnátok magatokat táboroztatóként, akkor is, ha még nem jelentkeztetek, de már hónapok óta tanakodtok egy táboros vakáción – barátokkal, tesókkal vagy unokatesókkal –, és persze akkor is, ha már februárban, rögtön a tábori regisztráció élesítése után kitöltöttétek a jelentkezéseteket, mostanra pedig nálunk is türelmetlenebbül várjátok a PEOPLE TEAM-nyarat!

Nemsokára találkozunk! Hajrá, vakáció, hajrá, PEOPLE TEAM, hajrá, táborozás!

Peace & Lot of Muffins! – Yours in the Camp: K. M.