fbpx
Éjjel-nappal táborozás
Éjjel-nappal táborozás

RENDHAGYÓ BLOGBEJEGYZÉS: mára is összeszedtünk egypár táboros dumát a nyárról. Kövessétek, csekkoljátok, ámuljatok!

Mosdó, kanál, leves

„Megkaphatom a kanaladat? Tudod, nem a leveshez kell, mondjuk, ahhoz nem is nagyon szoktam kérni, mert a bögréből úgy is meg lehet inni, hogy nem matatok benne, csak elakadt a WC-ajtóban a kulacsom, azt akarom kifeszíteni. De merek bele levest, ha akarod…”

Csocsó

„Azt megnézném, ha ebben a turnusban ti győznétek csocsóban, amikor én már az előző héten is itt voltam! Éjjel-nappal mást sem csinálok, itt állok az asztal mellett, és vagy játszom, vagy szurkolok a kékeknek. Jó lesz, ha vigyáztok, mert két táboroztató is a csapatomban van, és lehet, hogy az egyik csak nézni szokott, de csocsózni attól közben még megtanulhatott!”

Vízimadár

„Nem a te telefonodat találtuk meg, hanem Béciét. Ő tegnap veszítette el a trambulinoknál. Nem trambulinozás közben, hanem akkor, amikor elkezdődött a vízi csata, és mindenki elkezdett összevissza rohangálni vödörrel meg felfújható hattyúkkal a kezében. Igen, és Béci volt az egyik hattyú, csak ezt nem mindenki vette tudomásul…”

Mint a denevér

„Tényleg azt hiszed, hogy ha zokniban lépkedsz a Színészhangár felé a kerítés mellett, nem hallják meg, hogy közelítesz? A színészeknek olyan a hallásuk, mint a denevérnek: különben nem hallanák a súgót, te szerencsétlen!”

Bőrönd, ágy, magánzárka

„Megmondom, mi lesz: szépen megfogod a partvist, kitámasztod vele a szétszerelt íróasztalt, igen, így jó lesz, de ne bújj alá, mert rád fog dőlni, aztán felnyitod az ágyneműtartódat, belemászol, én lecsukom az ágyat, aztán rápakolom a bőröndöket, de üresen, nehogy ne kapj levegőt. Ha telegyömködöm őket mindenféle pulóverrel meg tréningfelsővel, nem tudlak foglyul ejteni, bár megpakolva a saját bőröndömet sem tudom felemelni. Amikor jöttünk, akkor a Husi Geri cipelte fel helyettem a harmadikra.”

Peace & Lot of Muffins! – Yours in the Camp: K. M.