fbpx
Szombaton tartjuk az egyik első találkozónkat
Szombaton tartjuk az egyik első találkozónkat

Összejövünk egy játékos csapatnapra az idei táboroztatókkal és jelöltekkel. A szombati elsőt követi egy hétfői megbeszéléssorozat, majd a táborozó gyerekeknek és szüleiknek rendezett tájékoztatónk hétfőn este, 1/2 6-tól. Ahogy az a táborstart előtti hónapban lenni szokott, felpörögtek az események a PEOPLE TEAM háza táján.

Ismerkedés és tréning

Nem csupán az új kollégáknak, de a legfrissebb-legfiatalabb – és néhány régi! – táboroztatónak is hasznosak azok az összejövetelek, amelyekkel a legkülönfélébb szituációs gyakorlatokat, helyzeteket, kommunikációs változatokat, játékokat és információs felütéseket érintjük 50-60-an egyszerre. Aki még soha nem vett részt animátorként, mókusként, kismókusként vagy tanárként PT-táborozáson, annak különösen érdekesek ezek az alkalmak.

Azt is érheti meglepetés, aki – akár 10 éven keresztül – velünk töltötte a nyarakat gyerekként, ám segítőnek most jön először. Még úgy is találkozhat újdonsággal, hogy elméletben az egész rendszert töviről hegyire ismeri. Persze nem mindegy, hogy az ember a sajtról meg a vajról a hűtőszekrényben csücsülve szerez tapasztalatokat, vagy tehénfejés előtt és után. Bármit üzen is ez a hasonlat, mind nagyon várjuk a szombatot.

Bevásárlások és beszerzések

Jelentjük: folytatódnak, mi több, le sem állnak! Részben a tréningnapok beszerzéseivel, részben pedig azáltal, hogy a hetekkel ezelőtt rendelt áruk, óriási dobozok, raklapok, a legkülönfélébb szerkezetek és eszközök, a gyárban csak nekünk elkészített, különleges tervezésű bútorok vagy berendezések lassan-lassan mind megérkeznek a tábor helyszínére. Az ötletelés sem állt le: gyűlnek a javaslatok, mindenki töri a fejét, és amint épkézláb ötletet talál, rögvest küldi a PT-irodába, hogy szükség esetén egy újabb szerzeménnyel egészíthessük ki a PEOPLE TEAM nem mindennapi szerzeményeit.

Programok és tábori események

A táborvezetőség most már éjjel-nappal top-level-működésben tolja. Ha nem a névsort és a jelentkezési lapokat adminisztrálják, a szervezők a táborvezetők és a turnusvezetők közül legtöbben azzal foglalkoznak, hogy a jól bevált, a gyerekek által leginkább kedvelt tábori programokat felturbózzák, illetve hogy – mi sem természetesebb és nagyszerűbb kihívás! – számos új programot is kitaláljanak az összesen 4 turnusra 2024-ben.

Megállapodások és szövetségek

A tábori étkezések is gazdagodnak: bennünket is megkeresnek, mi is megszólítunk értékes és figyelemreméltó termelőket és gyártókat. Egyrészt azért, hogy még szívesebbé tegyük a kínálatot, másrészt azért, hogy a még betöltetlen helyeket felajánljuk azoknak a céges szervezéseknek, akik szívesen közreműködnek a vakáció egy részének koordinálásában a munkavállalóik gyerekei számára. Sokkal több alkalommal keletkezik hosszú távú együttműködés egy-egy ilyen megszólításból, mint azt a kívülálló gondolná. Néha csupán egy eltévedt e-mailen múlik, és akár 10-20 éven át is érkeznek hozzánk csoportok ugyanannak a munkaadónak a hozzájárulása nyomán.

Ez nem rakétatudomány: ha a gyerekek jó helyen vannak, akkor a szülők is kevesebbet aggódnak, miközben a munkájukra kell összpontosítaniuk. A napközis táborok ebben országszerte főszereplők, ám csak a PEOPLE TEAM kínál olyan nem ottalvós táborozást, ahol reggel fél 8-tól éjjel 10-ig nemcsak felügyelünk a gyerekekre, hanem megszámlálhatatlan programot, eseményt, élményt és kalandot kínálunk nekik mindennap.

Hát így, és így tovább

Ennyi a mai helyzetjelentés. Arccal a holnap és a hétfő felé, válogatunk, beosztásokat készítünk, aztán néhány nap, és az első 10-20 emberrel meg is érkezünk a 2024-es PT-tábor helyszínére, Kecskemétre, a Neumann campusára. Hogy mindannyiunknak legyen egy igazán jó nyara!

Peace & Lot of Muffins! – Yours in the Camp: K. M.