fbpx
Aranyköpések a Tranzitban
Aranyköpések a Tranzitban

A blogon kiemelkedő sikernek örvendő aranyköpésekből az első válogató alkalmával is akadt jónéhány. A reggeli zuhé beterelt bennünket a városba, és szuper helyet találtunk. Most átadunk nektek egypár vicces gondolatot a Tranzit Café oszlopai között gyűjtöttekből. Olvassátok vidáman!

Állatos

„Ha nem is a fűben fogunk ülni, mindenkit szeretnék megkérni arra, hogy különösen ügyeljen a hangyákra. A Marvel-filmek hazudnak! Igenis fáj nekik, amikor rájuk huppantok.” „El akartam hozni a kutyámat is, mégis otthon hagytam. Jobb így. Legalább két étkezés kimaradt volna neki reggeltől estig. Annyira a tányérjához nőtt, hogy ilyen alkalmakkor, hogy is mondjam, nem különösebben emberbarát.” „Könnyen megkülönböztethető a tücsök a szöcskétől. A barna a sonkás szendvicseden, az például egy olasz sáska. Sem a felvágott, sem a rovar nem fog hegedülni, azt garantálom.” „A fióka, amelyik Ákos teleobjektívján kötött ki, még csak most tanul repülni, de lehetne akár maga Csingiling is. Jövőre indíthatjuk a Disney-hercegnős szekciót.”

Fás

„Azért nem tudjuk kifeszíteni a plakátot a két oszlop közé, mert nem találtad meg a harmadik oszlopot? A bokor mögött keresd!” „Természetesen hoztam magammal ollót. Ötöt. Három már a sarki nyírfa lombjában fészkel. Pedig én szentül hittem, hogy a drónok csak a filmezés miatt érkeztek.” „Gondolatban többször eljátszottam, mit mondok majd a bemutatkozásnál az interjún. Lehetséges lenne, hogy mindketten hallgatunk egy percig itt, a nem tudom, milyen műemléképület és a díszsövény árnyékában, hogy sikerüljön felidézni? Aztán majd esetleg beszélek…” „Korábban soha nem jutott eszembe nyári táborba animátornak jelentkezni. Januárban jött az ötlet, amikor az unokaöcsémmel ipiapacsoztunk hat napon keresztül három barátjával és egy kopasz fűzfával.”

Alvós

„Szenvedélyes kólavedelő vagyok. Ha lesz pénz a büfékártyámon, az sem fog elrettenteni attól, hogy naponta legalább 10-20 üveg Pepsit megigyak, hogy ennyi gyerek lesz körülöttünk. A családban én alszom a legkevesebbet.” „Nincsenek problémáim az ágyakkal. Simán alszom bárhol. Két évvel ezelőtt pl. egy szalmakazalban laktam. Természetjárás, termoszos tea, tábortűz, bakancs. Mondjuk, egérből sem volt kevés.” „Szívesen venném, ha naponta fogyaszthatnék két csésze teát reggel, és legalább két csésze teát este is, lefekvés előtt. Úgy is mondhatnám, hogy ahhoz, hogy keretet kapjon a napom, szükségem van arra, hogy ébredés után és elalvás előtt egy kicsit szorongathassam a csésze fülét. Á, látom a tábori fotókon, hogy rengeteg a bögre is…”

Mindenegyébmindenmás

„Millió játékot ismerek. De így másfél óra elmúltával úgy tűnik, hogy ezek közül ti csak kettőt nem.” „Szombathelyről jöttem. Már megérkeztem tegnap. Ma este Múzeumok Éjszakája. Biztosan végzünk addig, Marci mondta, az viszont aggaszt valamelyest, hogy büdösen beengednek-e bárhova.” „Akkor is jöhetek segítőnek, ha laktózérzékeny vagyok? Tulajdonképpen leginkább az olcsó sajtokra.” „Ha akad görkorcsolya a táborban, én szeretnék éjszaka holdfényben gyakorolni.” „Egy réteg díszkő, egy réteg gumitégla, 25 piros polifoam és 30 pizza. Megint szintet javítottunk.”

Peace & Lot of Muffins! – Yours in the Camp: K. M.