fbpx
Lelkesedésből a Holdra is eljutnánk
Lelkesedésből a Holdra is eljutnánk

Kik a mókuskoktélok királynői? Mi az a bulibusz? Lehet-e félni a mozgólépcsőktől? A Danival, a PEOPLE TEAM egyik táboroztatójával készült interjúból minderre fény derül!

Hány alkalommal voltál PEOPLE TEAM-táborban?

Kétszer. És hát ez az egész…! Az esti programok, a Koboldok városa leginkább, izgalmas volt, és az mindig felpörgeti a tábori hangulatot.

Mi az az 1-2-3 dolog, amit a PT-tábornak köszönhetsz?

Új barátok, sok-sok tapasztalat, kecskeméti jártasság.

Milyen tapasztalatokat szereztél a választott tábortémáddal kapcsolatban?

Nagyon sok élményt nyújtott a fotóstábor, sok új embert ismertem meg, és sokat tudtam segíteni a gyerekeknek. Mindenki érdeklődő volt, és ez feldobta a hangulatot.

Mit és hogyan használtál fel a választott szekciódból év közben, illetve milyen terveid vannak ezen a téren?

A fotózás alapvetően hobbiként és részben munkaként van jelen az életemben, így ezek mindennapos részeivé váltak. Talán jobban figyelek olyan dolgokra, amiket a táborban pluszban tanultam, illetve amit ott fedeztem fel a hetek során. Az is egy szuper kezdeményezés, hogy 4 hétből lehet választani, és biztos vagyok benne, hogy mind a 4 hét nagyon jó lesz, telis-tele szuperebbnél szuperebb gyerekekkel.

Játsszunk! Mi jut eszedbe a következő kifejezésekről: reggeli, kisbusz, kartondoboz?

Számomra mindig nehéz a kelés, így talán mindig utolsóként jövök reggelizni, de valahogy mindig jókat tudok enni reggel, energiát ad a naphoz. A kisbusz az egyik kedvenc dolgom a táborban, főleg, amikor én viszem vele a gyerekeket valahova. Megannyi gyerek, megannyi kaja, megannyi előkészület, de mindig élvezetesek ezek a pillanatok is, amikor egy félórára le tudunk ülni, beszélhetünk a többiekkel, és ehetünk egy jót.

Kismókus, mókus, tanár?

A legfontosabbak a táborban: nélkülük nem működne! Nagyon szeretek a külföldiekkel beszélgetni, mindig tudnak új dolgokat mondani, plusz lenyűgöz, hogy egy magyar gyermektáborba ennyi külföldi jön, ismerik, és évről évre egyre több lesz ez a létszám.

Orvos, orvos, orvos?

A mókuskoktélok királynői és királyai, bártenderei, ha lehetne, mindennap innék olyan mókuskoktélt, amilyet ők csinálnak!

Szekció, váltás, lelkesedés?

Lelkesedésből a sok is kevés, de szerencsére eddig mindenkinek az összes héten keresztül annyi volt, hogy a Holdra is el tudtunk volna vele jutni, ezért is jó ez a tábor.

Mi a legviccesebb tábori történeted?

Talán az, amikor a kisbusszal vittem a gamertáboros gyerekeket, és a Last Christmas c. számot elindítottam nekik, végigénekelték az utat. Elneveztem ott a kisbuszt bulibusznak.

És a legaranyosabb?

A fotósokkal elmentünk a fotómúzeumba, és egy kislány, amikor bementünk a plázába, még félt a mozgólépcsőtől, beszéltem vele, hogy nem kell tartania tőle, és amikor már jöttünk kifele, akkor mondta nekem, hogy sikerült legyőznie ezt a félelmét.

Meséld el a legütősebb tábori történeted!

Huhh, na ez jó kérdés, szerintem mindig az esti programok a legütősebbek, bár konkrét sztorim nincs erről.

Peace & Lot of Muffins! – Yours in the Camp: K. M.