fbpx
Elkészültek, előkészülünk, őszülünk
Elkészültek, előkészülünk, őszülünk

Már nem is a napokat, hanem az órákat számoljuk. Lelkesek és türelmetlenek vagyunk. Ha mindeközben kétszeres sebességgel öregszünk, az csak azért van, mert úgy tűnik, kibírhatatlanul lelassult az idő: „Mikor indulhatunk már?” „Ki érkezik elsőként?” „Mivel kezdünk?”

Több szálon futó cselekmény

A jelentkezések – szokás szerint – nem álltak le; azok, akik jóval korábban regisztráltak, kérésekkel és kiegészítésekkel bombáznak bennünket, mi pedig – szokás szerint – megteszünk mindent, hogy ne szaladjanak szerte a szálak, és sikerüljön eleget tenni a kívánságoknak. Készülünk tényleg…

A táborhelyszín outfitje

Természetesen nemcsak új programokat, friss ötleteket és számos meglepetést készítünk elő a táborozóinknak, hanem – szokás szerint – a campust, a parkokat és a közösségi helyeket is felcicomázzuk. Minél több a szín, annál inkább dagad a fíling, és annál több a vidám üzenet meg a hasznos infó. A legújabb és legtarkább információs tacepaóinkból mutatunk ízelítőt. Éppen elkészültek, még langyos mind a húsz…

Nevek és üzengetés

„Sziasztok! A csoport minden tagja le tud jönni az előkészítési munkálatokra? Július 7-én, vasárnap este van érkezés, hétfőn kezdjük a munkát. Pénteken pedig begurul mindenki más is. A terv: vasárnap tényleg megérkezünk. Aki nem vasárnap érkezik elhúzódó elfoglaltsága miatt, bármikor jön is, teljes napra jöjjön.

H–K–SZ–CS–P. 5 X 9 órányi időnk van. Ezzel a beosztással leszünk hatékonyak: 09:00–12:00 dolog | 12:00–13:00 szünet | 13:00–15:30 dolog | 15:30–16:00 szünet | 16:00–19:30 dolog. Amikor beköltöznek a tatók pénteken, mi még igazodunk a saját beosztásunkhoz. Nekik külön menetrendjük lehet. A kaja és a szállás nyilván adott. Koordináltan működünk, pakolunk, szerelünk, előkészítünk + esténként ötletelünk a táborstartot előmelegítendő. Irányítással és konkrétumokkal a pénteki érkezők is effektívebbek lesznek. Ez különleges nyár: meglépjük, összerakjuk, rendben lesz. Ne habozzatok kérdezni és pontosítani! Értjük, értsük egymást!”

Hát kell ennél több inspiráció? Összeálltunk: Adél, Ater, Ádám, Beki, Bella, Boldi, Dóri, Dorka, Eszter, B. Gergő, H. Gergő, Heni, Marci, Olivér, Tabi, Viola és mások…

Tovább is van, mondjuk még

„Vasárnap 17:00-tól lehet érkezni. Mindenki próbálja ezt betájolni, hogy érdemben tevékenykedhessünk aznap is; felmérjük a terepet, leosztjuk a feladatokat. Ha van még kérdésetek, jelezzetek! Körbejárjuk, megnézzük, mi hogy áll, mink van, mit kell venni, ilyenek…”

„Nekem annyi kérésem van, hogy amihez anyagszükséglet tartozik, ahhoz legyen vasárnapig összeírva, mi kell, mert a legtöbb idő azzal megy pocsékba, hogy háromóránként elmegyünk félórára két csavarért vagy alkatrészért vagy másfél felmosóvödörért. És mindent, amit számol vagy kigondol vagy megnéz bárki, azt jegyezze fel értelmezhető formában. Egy feladatot csak egyszer kelljen elvégezni! Hajrá!”

„A térkőtisztításhoz a magasnyomásút vigyem?”

Hozd, várjuk!

Peace & Lot of Muffins! – Yours in the Camp: K. M.