fbpx
TECH + JÖVŐ | Robotok, drónok, programozás, jövőkutatás a PT nyári táborában
× Ez az oldal régebbi infókat tartalmaz. Az általános tudnivalókért menj a FŐOLDALRA, a TÁBOROK vagy a TUDNIVALÓK oldalra.

TECH + JÖVŐ | PROGRAMOZZ, ÉPÍTS ROBOTOT, REPTESS DRÓNT, KUTASD A JÖVŐT!

Újgenerációs táborok a PT-vel – programozás, robotok, drónok, jövő

TECH + JÖVŐ – A PT programozói, robotépítő, drónépítő, informatikai és jövőkutató nyári tábora

TECH + JÖVŐ

INFORMATIKA ÉS PROGRAMOZÁS
ROBOTIKA ÉS PROGRAMOZÁS
DRÓNÉPÍTŐK ÉS -PILÓTÁK
TE VAGY A JÖVŐ
ÍGY MŰKÖDIK


Mi a lényeg?

Ismeretlenek nélküli egyenletrendszerünk így néz ki:
Újgenerációs táborok robotokkal, drónokkal, programozással…
Ezt gyerekekre megoldva egyértelmű: gyerekek = technológia
Készítsük fel őket a saját jövőjükre! Szolgáljuk ki a kíváncsiságukat, hisz ez a leglelkesítőbb, legmotiválóbb tulajdonságuk.

Mivel foglalkozzunk?

Bármivel magunk körül vagy a tágabb környezetünkben: a holnap ígérete és a technológia jelen van. Szemlélődjünk, ismerjük meg, vegyünk részt benne! Lássunk, hallgassunk, alkossunk, észleljünk!

Mit keressünk?

Válaszokat és alkalmazható tudást. A diákok ismerethiányát és érdeklődését gyakorlati kérdésekkel elégítsük ki, ne a tantermen kívül már érvénytelen frázisokkal! A tematikák tárháza kimeríthetetlen.

Hogyan kezdjük?

A srácok kérdéseivel és az ezekből fakadó lehetőségekkel. Az előre kigyűjtött témák, területek és színes útvonalak között a fiatalok tudásszomja a kapocs: ez az izzó, aktív hálózat garantálja a folyamatosságot és az önmagán túlmutató végkifejletet.

Honnan építkezzünk?

Az alapoktól. A „mert ez így van” nem válasz. Mitől mozog a motor? Miért kapcsoljuk ki a PC-nket naponta, ha a mobilunkat hónapokig nem? Mi történik, amikor megadom az adataimat a virtuális térben? Miért hasonlít a drón röpte inkább a helikopterére, mint a madáréra? Honnan tudja a GPS, hol vagyok, és azt miért nem, hogy hányadik emeleten? Egyszerű (és izgalmas) kérdések, mégis elvétve akad olyan, aki tudja rájuk a válaszokat. A gyerekek tapasztalni akarnak: kutassunk velük együtt! „Érdeklődj, próbáld ki, és világos lesz! Ha nem rögtön, segítünk.” Támogatással és kézbe kapott eszközökkel könnyedén eljutunk az alkotásig.

Meddig mehetünk el?

Nem a tudás, hanem a felismerés a kulcs: faggatózni, megérteni, haladni. Egy leendő robotkonstruktőrnek nem elég olvasni a kiborgokról, ahogy egy jövőkutató tudásbázisa sem (csak) a Star Wars univerzuma. Az információszerzés, a tervezés és az építés folyományaként meghódíthatjuk a legfantasztikusabb távlatokat is.

Merre tartunk?

A jövőbe. Táborozóink biztosan.

TECH + JÖVŐ

INFORMATIKA

ROBOTIKA

Drónépítők és -pilóták

TE VAGY A JÖVŐ